Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Now Spor'da konuşan Ersin Düzen, El Bilal Toure'ye verilen 2 maçlık cezayı eleştirdi.Ersin Düzen: ''Disiplin Kurulu bir karar veriyorsa eğer, yani bir kırmızı kartın sonrasında, orada aynı zamanda sadece avukat, yani sadece hukukun içinde yanılan insanların da değil, aynı zamanda futbolun içerisinde de bulunan kişiler olmalı. Bu karar nasıl verildi? Ne şekilde verildi? Yani o kırmızı kart gerçekten hakkani değil. Bir hakem hata yapmış, kırmızı kart çıkartmış. Arkadaş, hatanın üzerine sen neden tekrar aynı şekilde hak etmediği bir cezayı veriyorsun? Biliyorsun burada ben Sallai ile ilgili iki maç ceza verildiği yönünde eleştirimi dile getirmiştim. Aynı şey El Bilal için de geçerli. Yani kırmızı kartı dahi tartışılan bir futbolcuya, 'Sırf hakem kırmızı kart verdi' diye, PFDK'nın iki maç ceza vermesi hakkaniyetli bir şey mi? Burada bir adalet var mı? Yani hakem adalet terazisini şaşırmış. Peki, Disiplin Kurulu da aynı şaşmaya karşılık, aynı yönde mi hareket etmesi gerekir? Geçmişte bunun örnekleri yok mu? Var. Avrupa'da yok mu? Yani bir hakem verdi kırmızı kartı, Disiplin Kurulu buna müdahale edemez. Hayır efendim, müdahale eder. Eder. Bu dünyanın her yerinde de müdahale vardır zaten. Eğer disiplin kurulu iki maç ceza veriyorsa, tahkim kurulu nasıl indiriyor peki o zaman madem öyle? Orası da kurul, orası da kurul. Yani tahkim kurulu iki maçı bir maçı indirebilir mi? İndirebilir. Ona gerek kalmadan diyorum ben de zaten, disiplin kurulu, iki maç cezayı, bir maç olarak verebilir. Bunda bir karşı şey yoktur.''duhuliye.com HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..