• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

Gaziantep ûsülü mercimekli köfte tarifi

Linux

Forum Kurucusu
Admin
Ayrıca not: Resimler temsili falan değil bu defa :p :p

2vqErj.jpg

Eveet yine ben geldim :D :D
Bugünkü tarifimiz mercimekli köfte .
Geçen akşam kapı çalındı komşumuz bir tabak mercimekli köfte ikram etti

Acıdı sanırım çünkü son günlerde tembelliğim üstümde yemek yapmaya üşeniyordum ve domates ekmek yoğurt ekmek takılıyordum :p )

Neyse efem kapı çalınca delikten baktım elinde tabak olan bir teyze görünce....
Sevinçten içeride biraz hoplayıp zıpladım sonra yüzüme ciddi bir ifade takınıp kapıyı açtım. :D :D

Teşekkür ederek köfteyi aldım köfteyi direkt alıp yutsam olmazdı bu iyiliğe bir İncelik yapmak gerekirdi tabağı yıkadım içine geçen hafta yapmış olduğum Dondurmadan koydum tekrar götürdüm verdim.
( Aslında ikram falan hikaye amaçları bulaşık yıkatmak )

Döndüğümde şu resimdeki şahsiyeti köfteyi yerken yakaladım beni görünce ağzını sildi hemen tabii :D :D

kZpXvm.jpg

Köfte çok hoş ve doyurucu yanında turşuyla süper oluyor ayrıca
Çenem çok düştü ben tarifi vereyim

32Mpq2.jpg

Malzemeler:

1 bardak kırmızı mercimek
1 bardak ince bulgur
1 kuru soğan
2 taze soğan
4 diş sarmısak ya da sarımsak neydi ya
2 yemek kaşığı salça ( biber salçası daha iyi olur )
1 demet maydonoz
pul biber, karabiber, tuz.
Yarım bardak zeytinyağı
( Birde tarhun denilen bir bitki koyuyolar ama bence tadını bozmuş ben eklemedim dilerseniz ekleyebilirsiniz siz )

Sıvıyağ pul biber ve limon suyun karışımından bir sosta elde edebilirsiniz ayrıca

Tarife gelelimm:

Mercimekleri yıkayalım, sonra tencereye koyup tencereye su ekleyip pişirmeye bırakalım.
Kıvama gelince altını kapatıp bulguru ekleyelim tencerenin kapağını kapatalım.
Bir tavaya yağ ekleyip doğranmış kuru soğanımızıda kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
O sırada yeşillikleri doğramalıyız katliam yaparcasına dalabilirsiniz

Aaa soğanı tavada unuttuk evet soğanlar pembeleşince salçasını katıyoruz
Ve o ikiliyi bir süre tavada yanlız bırakıyoruz
Doğradığımız maydonozları ve kavurduğumuz soğan-salça çiftini yağıyla birlikte Bulgur-kırmızı mercimek karışımına döküyoruz.

Evet şimdi etrafta kaslı teyzeler görmemize sebep olan kısma geldik. :D

Bu karışımı tüm malzemeler bütünleşinceye kadar yoğurucaz
Elimize yapışmaması için elimize arada bir yağ sürüyoruz
Tüm malzemeler bütünleşince köftemiz hazır. :D
Dilerseniz turşuyla dilerseniz sosla dilerseniz salatayla
Ve Yine dilerseniz hepsiyle beraber yiyebilirsiniz :p

Yoğurma işlemi bittikten sonra kollarımızı harap bitap düşecektir.
Ama antrenman yapmışsınız hissi verir.
Kendinizi test etmek için köfte yapmış bir teyzeyle bilek güreşine girmelisiniz.
Kazanırsanız iyi bir köfte imalatçısısınız demektir :D :D

2vqErj.jpg

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.