Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (FTR)*kas-iskelet, sinir veya kalp damar sistemlerindeki fiziksel ve fonksiyonel bozuklukların tanı ve tedavisini kapsayan bir uzmanlık dalıdır. Fizik tedavi, fiziksel yöntem ve tekniklerin hastalıkların tedavisinde kullanılması anlamına gelir. Uygulanan*fizik tedavi*yöntem ve teknikleri vücudumuzda herhangi bir lezyon veya yara oluşturmaz.
Fizik tedavi uygulamasının amacı hastanın ağrılarının azaltılması veya yok edilmesi, fonksiyonel kapasitenin arttırılması,* günlük yaşam aktivitelerinin tekrar kazanılması, organların işlevlerinin sağlıklı hale gelmesi, bağımsız bir birey olarak toplumdaki yerini almasıdır.
FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?
- Ortopedik hastalıklar ve yaralanmalar - Nörolojik ve sinir-kas hastalıkları ve yaralanmaları - Akut ve kronik ağrı tedavisi - Romatizmal hastalıklar - Pediatrik rehabilitasyon - Kardiyopulmoner rehabilitasyon (kalp-akciğer rehabilitasyonu) - Doğumsal veya edinsel eklem ve kemik bozuklukları - Yanık sonrası rehabilitasyon - Geriatrik(yaşlı) rehabilitasyon - Metabolik hastalıklar (diyabet, osteoporoz vb.) - Spor yaralanmaları - Önleyici tedavi yaklaşımları.
FİZİK TEDAVİNİN SÜRESİ NE KADARDIR?
Fizik tedavi*seanslar halinde yapılır. Ortopedik hastalıklarda genelde 1 saatlik toplam 10-20 seans uygulanabilir. Nörolojik hastalıklarda ise rehabilitasyon genelde daha uzun bir süreçtir, 1-2 saatlik seanslar şeklinde uygulanır fakat hastanın durumuna göre rehabilitasyon süreci yıllarca sürebilir.
Misafirler için gizlenen link, görmek için
Giriş yap veya üye ol.