• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

Fransız Mutfağı - Cordon Bleû

Linux

Forum Kurucusu
Admin
00935996.jpg

Cordon-bleu-2.jpg

Pis boğazım ve bitmek bilmeyen merakım sayesinde farklı kültürlerin ve farklı mutfakların yemeklerini her zaman denemeye bayılmışımdır.

Cordon bleu sebze, kaşar ve etin birleşiminden oluşan şahane bir yiyecektir.
( Nasıl vejeteryansam bende çözemedim daha )

Şimdi efendim bu cordon bleu'nun farklı versiyonları mevcuttur ( tavuklu, kırmızı etli, sebze içerikli versiyonları falan ben hepsini en basit şekilde anlatmaya çalışacağım )

Önce en basitini verelim ki diğer versiyonları yapmak istersek o yol
Üzerinden gideceğimiz için pek sorun yaşamayız

1306188828066.jpg

Malzemeler gelsin bakalım;

Şimdi malzemeleri vermeden miktarları hakkında kaç kişi yiycekseniz ona göre ayarlayın.

Ben örnek olarak iki kişiyi bir akşam yemeğinde doyuracak kadar olan miktarları vereceğim, sayı fazla veya az ise ordan hesaplarsınız

6 adet tavuk göğsü
6 dilim salam
yarım su bardağı un
yarım su bardağı galeta unu
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
Yeteri kadar kaşar peyniri ( dilimlenmiş ) yani şey her göğse 2 dilim düşücek bu da 12 dilim ediyor
Tuz
Karabiber

chicken-cordon-bleu.jpg

Gelelim tarife
İlk kısımda biraz tehlikeli olabilir kalın bir eldiven kullanın benim gibi beceriksizseniz çünkü ben elimi kestim
Tavuk göğsünü alalım bıçakla tek taraftan mümkünse tam ortasından keserek içini açıp etleri döverek inceltelim.
( gıcık aldığınız birini düşünüp etleri öyle döverseniz Çok daha etkili oluyor )

Header_LEH_H-Cordonbleu_01.jpg

Şimdide tavukların açtığımız kısmına kaşar peynirlerini ve salamları Yerleştirelim. Yani salamı iki kaşar peynirinin arasına alıp öyle koyalım.
Şimdi açtığımız tavuk göğüslerimizi kapatıcaz ama yapışması lazım ?
Evet burada uhu veya silikon yapıştırıcı işimizi görücektir
( ŞAKA!!!! Sakın denemeyin )

Evet etleri kapattığımız kısmı "döverek" yapışmasını sağlayabiliriz.
Bunun için bıçağın arkasını kullanabilirsiniz. Ama eğer iyi bir boksörseniz.
Yumruklarınızı kullanın ( İyi isabet edemezseniz benim gibi betona yumruk
Atıp 2. facianızı yaşayabilirsiniz )

Bu işlemde bittikten sonra tezgahı açıyoruz iki tabak çıkarıp
unu ve galeta ununu ayrı tabaklara koyuyoruz

Yumurtalarımızıda iyice çırpıyoruz

Şimdi burda sıra çok önemli

Göğüslerimizi şey pardon Tavuk göğüslerimizi önce una sonra yumurtaya en sonda galeta ununa batırıyoruz.
Tavuk göğüslerimizi bir kenara koyup,
Sıvıyağımızı bir tavada orta ateşte kızdırıyoruz

Tavuk göğüslerimizi her yemeğin acı sonu olan ateş bekliyor..
Onları jakuziye giricez diye kandırıp aniden tavaya atıcaz
Ama bu defa kaçmayacağız çünkü çevirmemiz lazım
Kızarınca servise hazır olmuş oluyor ve bu basit bir versiyonu

Diğer versiyonlarına gelince
Hani şu kaşarları tavuğa eklediğimiz kısım varya orda içine mantar, domates, yeşillik ekleyebiliriz..

Veya piştikten sonra envai çeşit baharata batırarak
Daha değişik tatlar elde edebiliriz

Ayrıca salam yerine pastırma veya sucuk kullananlar diğer et çeşitlerini kullananlarda mevcut onlarıda deneyebilirsiniz

Afiyet olsuuun

Header_Haehnchen_Cordonbleu.jpg

Dipnot: Marketlerde hazır olan satılanlar var ancak onların içinde katkı maddeleri olduğundan ve seri üretim olduğu için ortaya çıkan bazı olumsuz durumlardan dolayı hazır almak yerinekendiniz yapmanız çok daha iyi.
Resimler temsilidir..

Schweine-Lachs-CordobBleu_920x420.jpg

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.