Kafama takılıp duran maya olayı vardı.. Aslında sütün kesilmişi peynir' oluyor... Yoğurt'un yayıklanmışıda tereyağı ' Şimdi nasıl yaptım sonuç ne oldu yazayım kısacık...
Dost süt aldım 2 tane bunlar 2 lt yaptı toplamı...
Koydum abi tencereye.. Ben kaynamadan karışım yaptım bekledim yanlış yaptım doğrusunu yazacam...
Kaynattım içine tuzlu su kattım birazda sirke sütü kestirdim.. Az biraz bekledim tel süzgeç içine boşalttım üstüne bir poşet koyup ağırlık koydum peynir oldu...
Tadına gelirsek... Tuzu yok abi o kadar'da tuz attım meğer suyunun içinde kalması lazım mış
Çökelek ile lor peynir arası bir'şey oldu.. En azından denedim yenecek birşey oldu
Yani kahvaltı'da gitmese bile bişiler için kullanıla bilir..
Sonra'ki aşama mayalamasını deniycem gerçek kalıp peynir tadı olsun diye
Charismax'ın deneme mutfağının sonucu bu :gözler:
Dost süt aldım 2 tane bunlar 2 lt yaptı toplamı...
Koydum abi tencereye.. Ben kaynamadan karışım yaptım bekledim yanlış yaptım doğrusunu yazacam...
Kaynattım içine tuzlu su kattım birazda sirke sütü kestirdim.. Az biraz bekledim tel süzgeç içine boşalttım üstüne bir poşet koyup ağırlık koydum peynir oldu...
Tadına gelirsek... Tuzu yok abi o kadar'da tuz attım meğer suyunun içinde kalması lazım mış
Çökelek ile lor peynir arası bir'şey oldu.. En azından denedim yenecek birşey oldu
Sonra'ki aşama mayalamasını deniycem gerçek kalıp peynir tadı olsun diye
Charismax'ın deneme mutfağının sonucu bu :gözler: