• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

''Divan Kurulu, Yönetim Kurulu ve diğer kurulları bir bütün olarak görüyoruz...''

Beşiktaşlım

Forum Üyesi
Beşiktaş Divan Kurulu Başkan Adayı Emir Tamer röportajında 'Divan kurulunun yetkileri gelen yönetimler tarafından kısıtlanmış' dedi. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir? Bunun önüne nasıl geçilir?Murat Çelik: ''BJK Divan Başkan Adayımız Emir Tamer bu konuda çok net tespitler yaptı ve açıkladı. Beşiktaş’ın yakın tarihinde yapılan tüzük değişiklikleriyle Divan Kurulu’nun yetkilerinin hep törpülendiği, hatta tırpanlandığı ortada. Evet Divan, yönetim gibi icracı bir organ değil ama bahsettiğimiz bu ‘yetkilerin kısıtlanması’ anlayışı, kulübün ‘Akil İnsanlar Heyeti’ olması gereken Divan Kurulu’nun prestijini, ağırlığını ve temsil kabiliyetini de zedeleyen bir durum. Bizim önemsediğimiz nokta bu.Divan Kurulu, Yönetim Kurulu ve diğer kurulları bir bütün olarak görüyoruz biz. Bu kurullar sanki birbirleriyle rekabet içindeymiş gibi bir görüntü oluşursa, bu durum Beşiktaş’a sadece zarar verir. Bütün kurullar kendi görev sınırları içinde, tabii eşgüdüm içinde çalışırsa, işte o zaman birlikte daha güçlü olabileceğimizi, Beşiktaşımızı daha saygın, daha başarılı günlere taşıyabileceğimize inanıyoruz biz.Bu çerçeveden bakıldığında yetkileri azaltılmış bir Divan Kurulu’nun, sözünü ettiğim o bütünlüğü sağlamak için gereken sinerjiyi yaratmakta yetersiz kaldığını yaşayarak ve üzülerek gördük.Mevcut tabloyu beğenen yok. Birçok şeyin değişmesi konusunda herkes hemfikir. Bunun yolu öncelikle kapsamlı ve net bir tüzüğü yürürlüğe sokmak. Sevgili Emir Tamer’in söylediği gibi, tüzük bu kulübün Anayasası. O Anayasa hepimizi tatmin edecek ve geleceğe güvenle bakabilmemiz için olmazsa olmaz.Bu değişiklik için hazırlıklarımızı yaptık. Yeni tüzüğü biz tek başımıza yapmayacağız. Hep birlikte yapacağız. Samimiyet çok önemli. Çok daha şeffaf, işlevsel ve verimli bir tüzük ilk ve en önemli nokta. Dediğim gibi herkes şikayetçi. O zaman biz de diyoruz ki; değişim istiyorsanız, işte onu hayata geçirecek yeni bir anlayış, yeni bir vizyon ve bir dinamizm ile karşınızdayız ve bu değişimi gerçekleştirmeye adayız. Soru şu: Yeni bir gelecek, eski zihniyet ve eski aktörlerle inşa edilebilir mi? Düşünülmesi gereken bu bence.''Beşiktaş camiasında ciddi kutuplaşmalar var, camianın tekrar bir araya gelmesi için neler yapılmalı?Murat Çelik: ''Aslında yukarıda söylediklerim bu sorunuza da genel itibariyle yanıt veriyor. Biraz daha detaylandırayım.Bakın biz “Kulüp siyasetine değil Beşiktaş demokrasisine inanıyor ve buna talibiz”. Bu cümle meselenin özü bence. Beşiktaş’ı, hepimizi üzen bugünkü duruma getiren bahsettiğim o ‘kulüp siyaseti’. Beşiktaş üzerinden şahsi olarak; isim, itibar, nüfuz, maddi menfaat elde edilemez. Edilmemeli. Beşiktaş’a hizmet edersiniz. O hizmet size zaten itibar kazandırır. İsminiz bu kulübün tarihinde küçücük bir yer alır ve bu sizin için koskocaman bir onur nişanı olur. Evlatlarınıza bırakacağınız miras bu olur. Biz böyle bakıyoruz. Babalarımızdan böyle gördük, böyle öğrendik. Ben 1998 – 2000 yönetim döneminde, Onursal Başkanımız Süleyman Seba’nın tedrisatından da bu şekilde geçtim. Şimdi sorsanız; bu söylediklerime herkes katılacaktır. Peki o zaman bu kulüp neden bu durumlarda? Ben de bunu sorarım.Bir koltuk, bir sıfat ya da herhangi başka bir kişisel ikbal için Beşiktaş’ta görev yapmak olmaz. Olmamalı. Beşiktaş bizim ortak aşkımız. Ortak aşkımız için hepimiz ‘ortak’ hareket etmek zorundayız. Maddi ya da manevi, herhangi bir menfaat beklemeden. Bu anlayışı camiaya hâkim kılmak mecburiyetindeyiz. Bunun için de açık açık konuşmak, özeleştiri yapmak ve şeffaf olmak zorundayız.''Başkan Serdal Adalı ve yönetimini nasıl buluyorsunuz? Eski bir yönetici olarak tavsiyeleriniz nelerdir?Murat Çelik: ''Sayın Adalı, yıllardır tanıdığım ve sevdiğim bir insan. Yönetimin başarılı olmasını bütün kalbimle istiyorum. Bir kongre ve divan üyesi olarak da istiyorum, Eski Açık’ta kombinesi olan bir taraftar olarak da istiyorum, büyük bir Beşiktaşlının oğlu ve üç Beşiktaşlı evladın babası olarak da istiyorum.Hepimiz kabul etmeliyiz ki, idari ve mali alanda ne yaparsanız yapın sportif başarı olmadan kimse sizi başarılı saymıyor. Türkiye gerçeği bu.Sürekli yönetim kurulu, sürekli teknik kadro, sürekli oyuncu grubu değiştirmekle olmuyor. Yaşayarak tecrübe ettik son yıllarda.Yönetime zaman tanımak zorundayız. Ama bu zaman içinde de sistemli, istikrarlı, kurumsal ve şeffaf bir yönetim anlayışı görmek ister insanlar. Bu noktada Divan ve diğer kurulların da yönetim kuruluna destek vermesi, Başkan ve yönetimin gücüne güç katması gerekiyor. Gerektiğinde yönetimi eleştirmek de var bunun içinde. Ama sevgi ve saygıyla ve hep birlikte daha güçlü olacağımız anlayışıyla.''Sizce Galatasaray’ın rakipleriyle arasında sportif ve mali olarak fark açtığına inanıyor musunuz? Galatasaray siyasi olarak destekleniyor mu?Murat Çelik: ''Ezeli rakiplerimizin korunup kollanması mevzuu bugüne özel bir durum değil. 55 yaşındayım ve bizim nesil gibi bizden sonrakiler de Beşiktaş’ın mağduriyetlerini izleyerek büyüdük. Benim isyanım ‘çifte standart’lara, haksız rekabete. Görmek isteyen gözlerin önünde yaşanıyor aslında her şey. Neyse…Bu konuda söylenecek çok şey var ama bugünün konusu değil bu. 19 Ekim’deki Divan Yönetim Kurulu seçimi sonrasına bırakalım isterim.Rakiplerle ilgili konuşarak bizim ‘aile içi’ seçim gündemimizin insicamını bozmak istemem.Sadece şu kadarını söyleyeyim; göreve gelecek Divan Yönetim Kurulu, her branşta, A Takım’dan alt yapıya kadar; hiçbir ortamda Beşiktaş’ın hakkının yenmesine izin vermeyecek bir ‘duruş’un paydaşı, hatta mimarı da olmalı.Bizi biz yapan, bizi diğerlerinden farklı kılan vakarımız içinde, haksızlıklara karşı susmayan, sesini yükselten bir Beşiktaş’ı ancak bir bütün olarak yaratabiliriz.''Göreve geldiğiniz taktirde ilk yapmak istediğiniz şey nedir?Murat Çelik: ''19 Ekim’de Lütfi Kırdar’dan yeni Divan Yönetimi olarak ayrıldıktan sonra yapacaklarımızı Başkan Adayımız Emir Tamer tek tek açıkladı.Projelerimiz de ortada, anlayışımız da. Bu onurlu görev için hazırlıklarımız tam.Tekrar ediyorum, yapılacakları sadece Emir Tamer ve yönetim kurulundaki bizler değil camia olarak hep beraber yapacağız. Başarılı olmak istiyorsak gerçekçi, sakin, kararlı, adil, korkusuz, vizyoner ve örnek olmalıyız. Biz öyle olacağız.Bana bu imkânı verdiğiniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.''duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.