Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Galatasaray kazandığı Liverpool maçının ardından rehavet içinde olacağından avantaj bizdeydi. O maçta herkese kramp girmişti. Bugün yine derbide Singo’ya kramp girdi ve oyundan çıktı. İşte fizik, sadece Beşiktaş’ın değil, süper ligin sorunu. Ama en çok da bizim sorunumuz. Yirminci dakikadan sonra yokuz. Son 3 yıldır, yani düşüşteki Beşiktaş’ın, derbi performanslarını karşılaştırarak başlamak istiyorum.*Genelde ilk golü atarsak maçı da kazanıyorduk. Bugün de yine ilk golü biz attık, fakat kazanamadık. *Kötü giden tabloda derbileri çıkış maçı olarak gördüğümüz için ayrı iyi oynuyorduk. Temaslı, temkinli, çok fazla olmasa da pozisyona girebilen bir takıma dönüşüyorduk. Bugün ise yine temaslı ve savunmada temkinliydik ama, pozisyona çok az girdik. Ve bu maç yine bizim açımızdan çıkış maçımızdı.*Derbileri genelde 1 ya da bazen 2 gol atarak kazanıyorduk.*Yani kısaca ilk golü atamazsak kazanamayacağımızı, kazanırsak 1 golden fazla atamayacağımızı, diğer maçlara nazaran daha temaslı oynayacağımızı tahmin etmiştim. 1/0 yeneriz derken 1/1 oldu. Mert ile geriden oyunu kurarken bireysel hata oldu. Ndidi, Mert’ten topu alırken Torreira baskı yaptı ve İlkay ile golü buldular. Ne Mert suçlu ne Ndidi. Çünkü Torreira, bu pozisyondan biraz önce Galatasaray’ın maçtaki tek isabetli şutunu atmıştı. Torreira, oynamayan takım arkadaşlarına karşı bireysel olarak bir şeyler yapmak istedi. Ve presle golü attırdı. Yani bence bizim bireysel hatamızdan çok Torreira’nın bireysel başarısı söz konusuydu. İşler kötü giderken bir oyuncu çıkıp bizde de böyle yapsa iyi olurdu. Ama maalesef biz takım olarak birlikte çıkıp birlikte oyundan düşüyoruz. Diğer derbilere nazaran çok az pozisyona girme nedenimizi ise Masuaku’nun olmayışına bağlıyorum. “Masuaku’suz ve Gedson’suz takım atağa çıkamıyor” sözüm bugün kanıtlandı. Geçiş oyununda da Rafa, Gedson’suz yalnız kalıyor. Masuku derbilerde ya atağı başlatır ya asist yapardı. O gittikten sonra top öne kolay gidemez oldu. %90 isabetli pasla geriden oyun kuran Masuaku olmayınca set oyununda da sorun yaşıyoruz. Jurasek’e topu veriyorlar, ya geri ya da yana oynuyor. Pekala soldan çıkamıyoruz, sağdan Gökhan yerine Taylan Bulut tercih edilemez mi? Taylan bir maçta çok iyi topu öne taşımış ve orta açmıştı. Çok iyi kanatlar aldık, ama bu seferde iyi bekimizi gönderdik. Geçen sene Masuaku topu taşıyor, Mario ve Muçi topu kaybediyordu. Şimdi Jurasek öne getiremiyor, ama Cerny ve Bilal topu getirseler o topu harcamayacak isimler. Gökhan, çok ikili mücadele kazandı. Barış Alper’i zorladı. Cerny çok hızlı, hızlı koşmasından çok hızlı pas vermesini çok beğeniyorum. Ki Abraham’ın golündeki pası hızlıydı. Emirhan savunmada çok kritik kurtarışlar yaptı. Osimhen’i etkisiz hale getiren Emirhan’dı. Abraham’ın omzu çıktıktan sonra derbide ağrılarıyla oynamak istemesini, bu inanç ve isteğin sonucu olarak gol atmasını tebrik ediyorum. Son vuruşları eleştirilse de bize istekli, sahada pas trafiğine giren oyuncular lazım. Cengiz’e ayrı parantez açacağım çünkü geçen hafta yazımda “Cengiz son anda girip köşe vuruşu kazandırdı ve gol attık. Daha erken oyuna girmeli” demiştim. Bugün de girer girmez Rafa’ya verdiği pasta Rafa, karşı karşıya kalıp kaçırmasa yenmiştik. Yine bugün oyuna girdikten sonra köşe vuruşu ve serbest vuruşların hepsini Cengiz kazandırdı. Bu maçta Sergen hocanın eleştirilebileceği bir durum yok. Zaten derbileri 1/0 zor alıyorduk. Ve derbilerde atak yapan isimleri de bu sezon gönderdik. Sergen hoca en azından Cengiz ve Cerny’i aldırdı. Geçen hafta dediğim gibi önemli olan derbi kazanmak değil galibiyet serisi yakalamak. Geçen yıl derbileri kazanıyorduk, ama çok puan farkı yedik. Geçen yıl Galatasaray derbisine kadar yenilmemiştik. O derbide çok iyi oynamış, bence yüzde elli hakem hataları sebebiyle yenilmiştik. Yenilginin ardından kendi içimizdeki kaos gün yüzüne çıkmış, istifalar olmuştu. Şimdiyse yarışın içinde, galibiyet serisi yakalayan, kaostan uzak bir Beşiktaş olacak. Belki de şampiyon.Berna Özsoy / duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..