Rümeysa
Forum Üyesi
- Katılım
- 22 Eyl 2022
- Mesajlar
- 1,349
- Puanları
- 0
10 il koşullarına göre 3 kategoriye ayrıldı. Okullar, Birinci Kategori'deki Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 1 Mart'ta, İkinci Kategori'dekiAdana, Gaziantep ve Osmaniye'de13 Mart'ta açıldı.Üçüncü Kategori'deki Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise eğitime verilen ara 27 Mart'a uzatıldı.
10 ilde ve Elazığ'da ikinci dönem tüm sınıf ve kademelerde devam şartı yok. 10 ilden diğer illere nakil yaptıran öğrenciler için de devam şartı aranmayacak.
Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) 8. sınıf ikinci dönem konuları, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) 12. sınıf ikinci dönem konuları sınav kapsamından çıkarıldı.
Burslu okuyorlar
10 ilde ailelere, diğer illerdeki okullara çocuklarını nakledebilme hakkı verildi. Şu ana kadar 242 bin 904 öğrenci nakillerini diğer illere aldırdı.
Özel öğretim kurumlarının kapasitesinin yüzde 3'ünü tam burslu okutma şartı yüzde 10'a çıkarıldı. Özel öğretim kurumlarına şu ana kadar 35 bin 280 öğrenci geçiş yaptı.
10 ildeki ortaokul ve lise öğrencilerine istemeleri halinde nakillerini aldırdıkları illerdeki pansiyonlu okullara doğrudan parasız yatılı olarak yerleştirilme hakkı getirildi.
Anne veya babası ya da vasisi vefat edenöğrenciler, 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonuna kadar burslu öğrenci kapsamına alındı.
1350 öğretmen nakil yaptı
Deprem bölgesinde tüm öğretmenlerin okullar kapalı olduğunda da ek ders ücretlerini almaları sağlandı.
10 ilde eşi veya çocuğunu kaybeden veya bakmakla yükümlü olduklarından sağlık sorunu olup deprem nedeniyle tedavisi bulunduğu ilde mümkün olmayan öğretmen ve idari personelin istedikleri illere norma bakmaksızın nakil yapabilmeleri sağlandı. Bu kapsamda şu ana kadar 1350 öğretmen ve 45 idari personelin nakilleri yapıldı.
Deprem bölgesinde ücret karşılığı derse giren öğretmenler ve usta öğreticilerin deprem nedeniyle eğitime ara verilen günlerde de ders ücretlerini alabilmeleri sağlandı.
Devami...