• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

Depremlerde 31 yakınını kaybetti: Suriyeli Habib yaşadığı acıyı anlattı

Wizard

Forum Üyesi
em0hQvhdkUy9_7HLAHlN-Q.jpg
Kahramanmaraş merkezli depremde Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'de ailesinden 31 kişiyi kaybeden Habib Habib yaşadığı derin acıların üstüne mülk sahiplerinin istismarına maruz kaldı. Habib "Ailemden o kadar çok kaybım var ki inanın isimlerini hatırlamakta güçlük çekiyorum." dedi.

9ArIl37RPEi5hcZyjOTeow.jpg
Suriye'nin kuzeyindeki Afrin ilçesi Cinderes beldesi, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde en fazla etkilenen yerleşimlerin başında geliyor.
BNo-YZ4ps02-Q9jDQrNkEw.jpg
Habib 3 çocuğu ve eşiyle Esad rejimi saldırıları sonrası İdlib'in güneyindeki Marrethırme köyünden 3 yıl önce Cinderes beldesine göç etti.
oo2TrbcvvEaKjGld9zbmjQ.jpg
Cenderes beldesinde Habib'in ailesiyle yaşadığı bina 6 Şubat sabahı artçı sarsıntıların da etkisiyle yıkıldı.
rKLvWimh0kGfQygKh1FG5A.jpg
Ailesini güvenli bir yere alarak kardeşlerinin, akrabalarının yaşadığı binalara giden Habib depremin etkisiyle ailesinin çoğunun enkaz altında kaldığına şahit oldu.
LKv9Udp7T0CsMBZX_C9cwg.jpg
Uzun uğraşlar sonucu ailesinin bir kısmını günler sonra enkaz altından kurtaran Habib; abisi, ablası ve halası dahil 31 yakınını depremde kaybetti.
huokIgU4Ukm_KOwFYS-dyg.jpg
Yaşadığı evden bir parça eşyayı dahi sağlam çıkaramayan Habib, ailesinden kurtulanlarla yardım kuruluşlarının sağladığı çadırlarda yaşamını sürdürüyor.
n9p9PjdMRUyVwGFGawiFWA.jpg
Binalardan uzakta bir yerde çadır kurmak isteyen Habib, mülk sahibinin kullanım bedeli olarak kira istemesiyle ikinci şoku yaşadı.
XLLVko6vaEaqgw7moKdUvw.jpg
Esad rejimi ve destekçilerinin saldırılarıyla evini ve eşyalarını kaybeden Habib deprem dolayısıyla hem ailesinden birçok kişiyi hem de mülkünü yitirdi.
ud9GPuZs806ufGggu_2yKA.jpg
Habib, Suriye'de mülk sahiplerinin savaşzede ve depremzedelerin yaşadığı durumları suistimal etmelerinden yakındı.
dmk2aWc2C028y2xTj4yerQ.jpg
Deprem günü yaşadıklarını anlatan* Habib beldede ailesinin çoğunun kaldığı 5 katlı binanın depremden dolayı çöktüğünü söyledi.
o_LcLspQWkae3MsGr0Jg-Q.jpg
Akrabalarının cesetlerine ancak depremin dördüncü gününde ulaşmaya başladığını anlatan Habib "Ailemden o kadar kaybım var ki inan isimlerini hatırlamakta güçlük çekiyorum." dedi.
UHuS4y4ZO0W2dSCn8V0q2Q.jpg
Kaybettikleri yakınları nedeniyle travma yaşadığını belirten Habib "Ailenin büyüğü benim. Kardeşim ve kız kardeşim bana çocuklarının nerede olduğunu soruyor. Şehittir, cennette diyorum. Çadıra girmiyorum artık. Kaldıramıyorum sorularını." diye konuştu.
M2rW5Ob7HE-U-7jnwhV1FQ.jpg
Habib, Marrethırme'den Cinderes'e yerinden edilirken durumun kötü olduğunu, depremdeki maddi ve manevi kayıplarla daha da kötüleştiğini ifade etti.
93OQVS6_xkKVmuklFcsFDA.jpg
"8 aile 3 çadırda yaşıyor. Arazi sahibi 200 dolar kira istedi." diyen Habib, Sivil Savunma ekiplerinin enkazlarının kaldırmasını beklediğini, temizlenen alanda çadırları kuracağını dile getirdi.
E7jCvCG2Ok6zjzuDjP-WAQ.jpg
Depremi istismar ederek evlerin kiralarını fahiş şekilde artıranları kınayan Habib, "Bu gibi durumda bile suistimal ediliyoruz. Evlerin enkazları kaldırılınca çadırlarımızı orada kuracağız." dedi.
i-Q_5I7Z4Ee6SweGCLM0KA.jpg
Depremden önce çalışarak ailesinin geçimini sağladığını, kimseye muhtaç olmadığını belirten Habib, "Şu an yardımlarla yaşıyoruz. Boynumda yetim, engelli var. Bir eşya çıkarmadım. Ekmek bulmakta zorlanıyoruz bazen ama elhamdülillah." diye konuştu.
dEwECVESAU2BVCuuuGotpQ.jpg
Göç verilerine ilişkin çalışmalar yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüğü verilerine göre, depremde Cinderes belde ve kırsalında 3 bin aşkın bina yıkıldı veya ağır hasar gördü, 1354 kişi hayatını kaybetti.
0Z1NI30U7EqaxzuiNY9bHQ.jpg

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.