Haberci
Forum Üyesi
- Katılım
- 13 Eyl 2022
- Mesajlar
- 6,412
- Puanları
- 0
Bu gibi olgularda, ikinci bir bölgeden hastanın kendi kemiği alınarak hacim artırma işlemlerinin yapılabildiğini ifade eden Doç. Dr. Doğanay, "Ancak bu tür uygulamalar maliyetin artması, tedavi süresinin uzaması ve cerrahinin kompleks hale gelmesi gibi dezavantajlar içeriyor. Bu nedenle çok aşamalı cerrahi prosedürlere alternatif teknikler geliştirildi. Diş kayıpları yaşayan ya da tamamen dişsiz kalan hastalar için uygulanan All-On-4 konsepti, çene kemiğinde çeşitli nedenlerle oluşan kayıplar için ek cerrahilere gereksinimi azaltarak implant yapılabilmesini mümkün kılıyor" dedi.
Protezler aynı gün takılabiliyor
All-On-4 konseptini "toplam tedavi masrafları göz önünde tutulduğunda nispeten daha az maliyetle gerçekleştirilebilen hızlandırılmış bir tedavi yöntemi" olarak tanımlayan Doç. Dr. Özge Doğanay, "All-On-4, ileri derecede kemik erimesi olan dişsiz hastalarda sinüs kaldırma, kemik ekleme operasyonları gibi ileri cerrahi yöntemlere olan ihtiyacı azaltarak 2 adet düz, 2 adet açılı implantın yerleştirilip, uygun koşullarda aynı gün protezlerin takılabildiği bir yöntemdir. Bu uygulamada, açılı implantların yerleştirilmesi ile önemli anatomik yapılara zarar vermeden mevcut kemik en iyi şekilde kullanılarak uzun dönemli başarı elde edilebiliyor. Açılı yerleştirilen implantlar sayesinde daha az sayıda implant kullanılarak 12 adet diş yapılabiliyor. Ayrıca, bu konsept ile hemen yükleme kriterlerine sahip hastalarda cerrahiyi takiben geçici protezler hazırlanarak hasta dişli bir şekilde taburcu edilebiliyor" ifadelerini kullandı.
Üç boyutlu tomografilerle sanal ortamda planlama
Başarılı sonuçlar elde etmek için olgunun etraflıca analizi, hasta seçimi, uygun protetik ve cerrahi planlama, ekipman tedariki ve deneyimin gerekli olduğunu belirten Doç. Dr. Özge Doğanay, şöyle konuştu:
Alıntı Metni
Devami...