Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Uğur Meleke'nin değerlendirmeleri şu şekilde...Uğur Meleke: '' Sergen Yalçın dönemi. 6 galibiyeti var. 14 maç, 6 galibiyet, 8 kayıp. Yarıdan çoğu kayıp. Burak Yılmaz'ın da 6 galibiyeti var, daha az maçta. Gaziantep'in başında daha az maçı var Burak Yılmaz'ın, o da 6 galibiyet aldı.. Gaziantep kadrosunu Beşiktaş'la kıyasladığında herhalde kıyas kabul etmez. 4'te 1'i, 5'te 1'i bütçesine kurulmuş bir takımdır Gaziantep.Sergen Yalçın'ın eşit sayıda galibiyeti var, daha az maçta Burak Yılmaz'ın. Bazı maçları daha dominant da oynadılar bana sorarsan Burak Yılmaz'ın takımı. Sergen Yalçın döneminde kazanılan maçlara bakıyorum.Konya maçını kazandı ama Konya sezonun en iyi topunu oynadı. Beşiktaş 2 kere değil, 1,5 kere falan kaleye gidip maçı kazandı. Kayseri maçını kazandı, son bölümde tamamen mahkum.Kocaeli maçını kazandı, son bölümde tamamen mahkum. Karagümrük, Antalya gibi ligin dibinde olan takımlar var. İlk 7'den kazandığı maç yok Sergen Yalçın'da. Yine ilk 7'sine karşı kazandığı maç yok. Yendiği en iyi takım sıralamada 8. sırada Kocaeli. Beşiktaş'ın yendiği en iyi takım 8. sırada Kocaeli. 15. haftayız, 14 haftasında Sergen Yalçın görevdeydi. Sergen Hoca, geçtiğimiz hafta sanırım 'Hücum aksiyonlarını 3. bölgede çalıştıramazsınız. Orası oyuncuların yeteneğine bağımlı bir şey' diyordu. Savunma da mı çalıştırılamıyor? Veya herhangi bir alana, oyunun herhangi bir bölümü, herhangi bir departmanı çalıştırılamıyor mu? Mesela Beşiktaş'ta çalıştırılmış, gelişmiş herhangi bir departman bulmakta bazen ben düşük çıkıyorum. Geçen hafta kornerler demiştim.Biraz bu hafta korner golü geldi. Onu sayabilirim ama onun dışında Beşiktaş'ta herhangi bir alanda gelişim bulmakta güçlü çekiyorum. Gaziantep'te mesela bir sürü alanda gelişim görebiliyorum.Hemen hemen aynı. Burak Yılmaz ile Sergen Yalçın göreve geliş tarihleri ve müsabaka sayıları hemen hemen aynı. Şu pencereden baktığım zaman, bu kadar oyuncu odaklıyken Beşiktaş, oyun değil oyuncu odaklıyken İyi de oyuncuları var bu arada. Cerny başka yok ligde bana sorarsan. Bilal Toure çok iyi oyuncu. Cengiz Ünder iyi oyuncu. Abraham fena olmayan bir oyuncu. Rafa Silva, ligde başka Rafa Silva yok. Orkun, ligde ne kadar Orkun var başka çok tartışılır. Geçen hafta 8 şut, 9 şut pası vermiş. Bu hafta 8 şut pası vermiş. Rekor kırmış değil mi? İstatistikler tutulmaya başladığından beri rekor kırmış. 2 maç 17 şut pası vererek. Başka Orkun yok. Son derece de iyi oyuncuları var. İyi oyunculara bağımlı Beşiktaş var. İyi oyuncular iyiyse, kaliteli oyuncular iş çeviriyorsa, iş görüyorsa maçı kazanıyorlar. Onlar maçı kazandırmasa kazanamıyorlar.Böyle bir durumda Rafa Silva gibi bir lüks sahanda Beşiktaş faydalanıyor ki. Bugün tekrar ediyorum tam Rafa Silva'nın maçıydı. O kadar kolay geçiliyor ki orta sahalar. Rafa Silva'nın o alıp geniş alan bulup böyle kısa dokunuşlarla yapabileceği o kadar çok dripling yapabileceği pozisyon vardı ki. Rafa Silva şimdi takımla çalışmaya başlamış. Antrenman eksiği olduğu için kulübeye almıyor. 3 oyuncu değiştiriyor bugün. Oyuncu değişikliği de yapmıyor ihtiyacı olan maçta. Büyük saygıyla diyorum ki Devrim kulübede ama Devrim'i almayacak bence hücum oyuncusu olarak.Almayacaksan Devrim'i, sonuçta takım menfaatleri değil mi esas olan? Rafa Silva mesela 10 dakika da mı oynayamayacak durumda ya da 15'de mi oynayamayacak durumda? Bu maçta 15 dakika Rafa Silva oynasa değiştiremez mi maçı? Değiştirme ihtimali var en azından. Takım menfaatlerini göz önüne alırsın. Bireysel meseleleri değil.''duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..