Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Beşiktaş Divan Kurulu Başkanlığı’na aday olma konusundaki motivasyonunuz neydi? Kulübümüzün Divan üyesi olmaya hak kazandıktan sonra, burada neler yapabiliriz, camiamıza nasıl yararlı olabiliriz bunu düşünmeye başladım. Divan Kurulu kulübümüzün en üst noktaya konumlanan kurulu, burada kulüp adına çok daha faydalı işler yapılabilmeli kanısındaydım. Bunun için harekete geçerek “Divan Proje Komisyonu” ismini verdiğimiz bir ekip oluşturduk. Burada oluşturduğumuz çeşitli projeleri kulübümüzün geçmiş dönemki yönetim kurulu ve mevcut yönetim kurulu ile paylaştık. Tüm bunlardan sonra camiamızda önümüzdeki Divan Başkanlığı seçiminde aday olmam konusunda telkinler gördüm. Siz buralarda olmak isteseniz de bir noktada bu yetmiyor, camianın da sizi bu noktaya uygun görmesi gerekiyor. Bu gerçekleştikten sonra neler yapabiliriz noktasında çalışmaya başladık ve projelerimizi geliştirdik ve sonrasında aday olduğumuz açıkladık. Eğer seçilmeniz halinde ilk olarak değiştirmek istediğiniz, sizin ve ekibinizin ilk işi diyebileceğimiz proje nedir?Şu anda Divan Kurulu maalesef yetkileri ve yapabilecekleri çok kısıtlı durumda. Her gelen yönetim kurulu Divan Kurulu’nun birkaç yetkisini almış ve yoluna devam etmiş. Bu yetkileri alan kişiler şu an benim Divan Başkanlığındaki rakiplerim. Camiamız için trajikomik bir durum. Kulübümüzdeki en üst noktadaki kurul olarak tanımlanan Divan Kurulu’nun daha aktif olabilmesi için tüzüğümüzün değişmesi şart. Öncelikle bunun değişmesi için çalışmamızı yapacağız ve ivedilikle Divan Kurulu’nu hak ettiği noktaya tekrar konumlayacağız.Sizinle birlikte Divan camia içerisinde nasıl konumlanacak?Biz Divan Kurulu’nun camiaya ışık tutan, sadece söz üzerinden değil ortaya koyduğu somut işlerle camiayı pozitif anlamda yönlendiren, yönetim kurullarına ortaya koyduğu projelerle destek olan, camiayı kriz anlarında bir arada tutabilecek birleştirici misyonu üzerine alan bir Divan Kurulu olması gerektiğine inanıyoruz. Biz bunu gerçekleştireceğiz. Divan Kurulu’nun daha aktif olabilmesi ve camiaya ışık tutacak pozisyonda olabilmesi adına ne gibi çalışmalar yapacaksınız?İstişare Komisyonu ve Proje Komisyonu olmak üzere iki komisyon kuruyoruz. Bu komisyonlar bize bağlı şekilde çalışacaklar. İstişare Komisyonu hem kendi camiamızdan hem de globalde kendi sektörlerinde üst düzey noktalarda çalışmış ve çalışmaya devam eden kişilerden oluşan homojen bir komisyon olacak. Bu komisyona Başkanlık edecek kişi eski dönem Divan Başkanlarımızdan Sayın Şeref Nasır. Ayrıca Milan ve Barcelona’da futbolun 1 numarası olarak 25 yıl boyunca çalışmış Ariedo Braida da komisyonda yer alacak. UEFA/CAS avukatı Emin Özkurt da komisyonumuzda yer alacak. Üst düzey bir CFO ve gayrimenkul konularında yetkin bir isim de yine istişare komisyonunda yer alacak. Bu komisyonun amacı güncel olarak globalde neler yapılıyor ya da konular özelinde nasıl yöntemlerle hareket ediliyor, bu konular hakkında camiamıza fikirler verebilmek ve farklı perspektiflerden ışık tutabilmek. Proje komisyonumuzda divan kurulu üyesi şartı aramıyoruz. Herkesin projesi ile katkıda bulunabileceği bir yapı oluşturuyoruz. Bu projeleri kulübümüze uygun hale getirip, geliştirip bazen baştan yaratıp yönetim kurulumuza teslim edeceğiz ve elbette takipçisi olacağız. Camiada artık son yıllarda yaşanan durumlardan ötürü, projelerin seçimden sonra rafa kaldırılması ya da uygulanamaması gibi sorunlar konuşuluyor. Sizin projelerinizin uygulanması ile ilgili belli bir süre var mı?Açıkçası bu konuya çok dikkat ettik, camiamızda böyle bir durumun oluştuğunu gözlemleyebiliyoruz. Hem kendi ortaya koyduğumuz fikirler hem de oluşturacağımız komisyonları aktif etme durumumuz için sadece divan kurulu üyelerinin bize bu yetkiyi vermesinden geçiyor. Ortaya koyduğumuz fikirleri seçildiğimiz ilk gün itibariyle hayata geçirecek noktadayız, bir zamana ihtiyacımız yok. Seçildiğimiz takdirde zaten camiamız görecektir ki bunu biz ivedilikle hayata geçireceğiz.Daha önceki konuşmalarınızda bu seçimin aslında çok adaylı gibi gözükse de iki adaylı olduğunu söylemiştiniz. Bunu biraz daha açar mısınız?Bunu kişiler üzerinden söylemediğimi belirtmek isterim. X adayın ve benim aramda geçecek bir seçim olarak ifade etmedim. Bu durum daha çok bakış açısı ve vizyon ile ilgili bir durum. Ben ve ekibim dışındaki diğer adaylar ve listeleri aynı görüşü temsil ediyor ve benzer çıkış noktaları var. Daha öncesinde icracı oldukları noktalarda da benzer eylemleri var. Birbirlerine benzer 5 aday ve bir de bizim ekibimiz var. Bu sebeple 2 adaylı bir seçim olduğunu ifade ettim. Beşiktaş Divan’ı aktif olmak ve camiaya dokunabilmek istiyorsa, bize oy vermeleri gerektiğini düşünüyoruz. Çok adaylı seçimlerde genellikle son günlere girilirken ittifaklar doğar. Bir ittifakın içinde olmayı düşünüyor musunuz?Bu Türkiye’de yapılan her seçimde gördüğümüz ve yaşanabilecek bir durum ancak bu bizim için söz konusu değil. Bizim için aday olamayacak dediler aday olduk, imza toplayamayacak dediler imza topladık ve adaylığımızı resmileştirdik, kampanyanın ortasında çekilecek, yeterli desteği bulamayacak dediler güçlü bir ivmelenme ile yolumuza devam ediyoruz. Artık son düzlükteyiz, iddiamız başlangıç noktasından daha güçlü bir şekilde devam ediyor. Elbette bazı adaylar bizim lehimize çekilmeyi düşünürse, desteklerini bizim lehimize açıklarlarsa memnuniyet duyarız. Son olarak kulübümüzün Divan üyelerine mesajınız nedir?Öncelikle Divan üyelerimize çok önemli bir divan seçiminin yaklaştığını söylemek istiyorum. Kulüp demokrasisinin sağlam bir şekilde sonuca yansıması için mutlaka gelip oy kullanmaları gerektiğini düşünüyorum. Daha aktif, daha söz sahibi, daha dinamik ve kulübün mevcuduna etki eden bir Divan Kurulu hayal ediyorlarsa oylarını bekliyoruz. Tarafsız bir gözle, bu zamanki tüm adayların konuşmalarına ve açıkladıklarına bakarlarsa bize oy vereceklerine inancım tam. Kulübümüz için kim daha iyi olacaksa o kazansın. Siz Duhuliye.com’a da bizlere camiamıza ulaşma imkanı verdiğiniz için de teşekkür ediyorum. HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..