Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Artık maçı analiz ettiğimiz, hatta hakemi konuştuğumuz maçları bile arar olduk. Yine maçtan çok “ne yapmalı ne etmeli”yi konuşacağız. Geçen hafta Cengiz’in golüyle 1/0 öndeyken, Jurasek kendi kalesine gol atınca hemen ardınan bir gol daha yemiştik. Bu hafta yine aynı senaryo… Cengiz’in golüyle 1/0 öndeyken Abraham penaltı kaçırınca hemen ardından gol yedik. Genelde büyük takımlarda birisi hata yapınca ya hemen kendisi telafi eder ya da arkadaşları. Bizde ise tam tersi biri hata yapınca herkes demoralize olmuyor, adeta kaçıyor, sanki “aman bana ne onun hatasını ben mi telafi edeceğim” deyip oynamayı bırakıyorlar. İşte bunu düzeltmek lazım. Kariyer yapmış yabancı oyunculara mental koç tutulması anlamsız kaçacağına göre artık onlara nerede oynadıklarını, klüp tarihini, Beşiktaş ruhunu anlatmak gerekiyor. Aslında anlatmaya da gerek yok. Bu ruhu yine kendi ruhu sağlam onlanlar anlar. Tıpkı Pascal Nouma gibi. Birisi Pascal’a bu ruhu anlatmadı. Kendisi anladı ve taraftarın sevgisine layık olmak için elinden geleni yaptı. Bakıyorum da Sergen hoca eleştiriliyor. İsterse sezon sonuna kadar yenilsin asla eleştirmem. Görüntü ortada geriden oyun kuramıyoruz. Hangi teknik direktör gelse bunu çözemez. Kapasite belli, geriden oyun kuracak biri yok. Vardı gönderdik. Bazen Rıdvan deniyor, ama Masuaku’nun sayısına ulaşamıyor. Geçiş oyunu da oynayamıyoruz Gedson gitti, Rafa yalnız kalıyor. Topu kaleciden alıp stopere geri veren ya da stoperden alıp geri stopere veren beklerden, o zevksiz görüntüyü izlemekten sıkıldım. Ndidi hariç ayağı temiz öne doğru isabetli pas verecek biri yok. Orkun derinlemesine pasları tek topları iyi ama istikrar yok. O sebeple kusura bakmayın artık hoca gitmeyecek oyuncular gidecek. Disiplin bunu gerektirir. Yani sorun hoca değil. Transferde planlama hatası yapılmış. Kötü oyuncu alabilirsin ama hep aynı tarz oyuncular alamazsın. Ya da oyuncu gönderebilirsin ama hep aynı tarzda oyuncuları gönderemezsin. Mesela takımda ikili mücadele kazanan 3 ismi de (Masuaku, Gedson, Semih) gönderdik. Daha transfer olduğu an, hiç performansını bilmeden Cengiz’e çok güvendiğimi yazmıştım. Sürekli berabere kaldığımız için onun golleri güme gidiyor. Tebriği hak ediyor. Bize böyle en başta kendisine, sonra formasına saygısı olan oyuncu lazım. Cengiz yeniden yükselmeyi istedi ve başardı ve ona güvenenlerin yüzünü kara çıkartmamak için her maç mücadele etti. Keşke bugün penaltıyı o kullansaydı. Bugün yine Abraham kaçırmasa asist de yapacaktı. Şimdi kilit pas oldu maalesef. Sergen hoca, transferin son döneminde gelip bitti denen Cengiz’i hem bize hem Türk futboluna yeniden kazandırdı. Zaten takımda ondan başka oynayan neredeyse yok. Transferde bir yeri yaparken öbür yeri bozuyorlar. Kanat alıyoruz güzel, ama bu sefer de iyi beki gönderiyoruz. Yönetimlerin yaptığı transfer planlarını binanın temeli gibi düşünün. Temel sağlam değilken, temel atıldıktan sonra gelen Sergen hoca ne yapsın? Yabancı hocalar yönetime söz geçirip kendi transferlerini yaptıramıyorlardı. Bana göre Sergen hoca oyun oynatmaya değil, şampiyon olmaya da değil, artık iyice kısır döngüye girmiş transfere müdahale etmeye geldi. O sebeple bizi en az iki transfer dönemi bırakmaması gerek. Ki Sergen hoca bu konuda ağırlığını son anda geldiği halde koydu. Yönetime sözünü geçirecek nadir teknik adamlardan ve Beşiktaş sevdasından şüphe duymadığımız yegane isimlerden. Belki hocanın uzun vadeli planı var fakat taraftar sabırsız olduğu için açıklayamadı. Sergen hocanın “zamana ihtiyacımız var” demesiyle diğer hocalarınkini bir tutmayın. Sergen hoca dediğim gibi gerekirse en güvenilir scout’u, gerekirse herşeyi olur bu takımın. Son olarak derbide takıma hâlâ güveniyorum. Derbiler başkadır. Ama sakın Fenerbahçe’yi yenersek bayram havası yaratmayalım. İstikrar her şeydir.Berna Özsoy / duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..