Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Ersin Düzen: ''Gelelim El Bilal Toure'ye.''Uğur Karakullukçu: ''Abi, bu bence bunda... Yani basma biçimi nedir ya? Fotoğraftan anlaşılacak bir şey değil. Her fotoğrafta penaltı derim buna. Fotoğraf karesi kırmızıya yönlendirir. Ama burada gerçekten ayağının oraya geldiğini anlayınca hani basma, güç verme olmadan tamamen çok çabuk bir şekilde çekiyor.Ben bunu bırak kırmızı kart verilmesini çağrılmasını bile skandal olduğunu düşünüyorum. 'Bak bu kırmızı kartlık pozisyon. İncele' demek bile bence bu VAR'ın çok ciddi eksi alması hatta ciddi sorgulanması lazım bence.''Erbatur Ergenekon: ''Bu VAR tartışması zaten değil mi şu anda esas olan?''Uğur Karakullukçu: ''Sahada vermedi bunu.''Ersin Düzen: ''VAR çağırdı. Hatta kimse belki de farkına bile varmadı pozisyonun. Biz niye bekliyoruz falan olduk ya maçı izlerken de. Bence herkes aynı şeyi yaşadı.''Veli Yiğit: ''Bu nasıl pozisyon biliyor musun abi? Şöyle pozisyon. VAR'ın kural detaylı olarak bilmiyorum fakat kendi görüşümü söyleyeceğim. VAR'ın çağırmaması gereken ama çağrıldığı zaman da orta hakemin sen defalarca izlettirirsen aşile basıyor diye ama o zaman orta hakem de etki altında kalır ve kırmızı gösterir yani.''Ersin Düzen: ''Bence bu pozisyon kırmızı kart değil. Kırmızı olmadığını da açıklayayım. Bu fotoğrafı dünyadaki futboldan az çok anlayan herkese sor. Kırmızı kart olarak söyler. Fotoğraf olarak herkes der ki 'Bunun neyini tartışıyoruz?' falan der. 'Tabii ki kırmızı kart adamın arkasına ayağına basıyor' der.Ama aksiyonun gelişimi fotoğraftaki gibi değil. Bana göre o yüzden kırmızı kart değil bu pozisyon. Yani Veli'nin söylediği gibi El Bilal Toure birincisi orada rakibini takip ediyor.Rakibine sertlik amacıyla yapılmış bir hamle yok. Bak rakibini sertliğin yani onu yıldırmaya yönelik, onu herhangi bir şekilde sertlikle durdurmaya yönelik bir hareket yapmıyor El Bilal Toure. El Bilal Toure sağ ayağıyla adımını atarken sol ayağıyla orada rakibinin ayağına basıyor.Bastıktan sonra hemen çekiyor zaten. Ve çekmesinin sonrasında da aksiyonun video olarak izlendiğinde bu pozisyon bence kırmızı kart çok ama çok ağır. Çok ama çok ağır.Başka bir hakem olsaydı kırmızı kart göstermeyebilirdi Türkiye'de. Türkiye'den bir var bu pozisyonu çağırıp izletse kırmızı kart vermeyebilirdi. Ama adı eğer Ali Sansalan ise o kırmızı kartı verir.''duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..