Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Bu aralar sosyal medyada yapılan bazı paylaşımları gerçekten hayretle takip ediyorum. Eski başkanlara duyulan bu özlem nedir? Bizler balık hafızalı değiliz. Kulübü zor duruma düşüren isimlere kongre üyelerimizin bir şans daha vereceğine inananlar boşuna enerji harcamasın.Sayın Serdal Adalı’ya son mali kongrede yaşatılanları hepimiz gördük. Başkan kürsüde, geçmiş yönetimlerin yaptığı gibi, bazı transfer hatalarına değinirken bir kongre üyemiz tribünden “Arroyo, Ricardo, Jurasek, Abraham” diye seslendi. Bu tepkinin salonda ne kadar büyük alkış aldığını da gördük. Taraftar artık boşa para harcanmasını istemiyor; rakiplerin olduğu gibi sahada yıldız futbolcular izlemek istiyor.Serdal Başkan, futbol şube sorumlusu olduğu dönemde getirdiği oyuncuları bir hatırlamalı. O dönem tribünlerin sevilen isimlerinden biriydi. Bugün eleştiriliyorsa, bunun nedeni kendisinden beklenen performansı gösterememesidir.Sayın Başkan mevcut kadro ile Türkiye Kupası’nı kazanmak zor değil. Ancak Ocak ayında yapılacak 3 takviye, takımın kimyasını bir anda değiştirebilir. Galatasaray’ın yıllardır yaptığı gibi, kaleci ve santrfor mevkilerine kaliteli isimleri getirirseniz, hem sahadaki rekabet gücünüz artar hem de Şampiyonlar Ligi gelirleriyle bu transferleri adeta bedavaya getirmiş olursunuz.Bizimde biran önce işi sadece gol atmak olan bir santrfor almalıyız. Osimhen ve Icardi iki önemli santraforu ile bu 12 puan fark oldu. İşte santrfor farkı bu takımın başrolü iyi olmazsa başarılı olamazsın.Bu transfer döneminde başkana güvenmek istiyorum. Kadronun tamamen yetersiz olduğunu düşünmüyorum.Ndidi, Orkun, El Bilal Toure, Cengiz, Rafa Silva, Tiago Djalo, Cerny, Emirhan, Paulista Bu isimlerin yanına Onana gibi iyi bir kaleci, savunması kuvvetli bir sol bek ve santrfor ile kadroyu çok farklı bir noktaya taşır.. Türkiye Kupası’nı alır sezonu kupasız kapatmayız.Mali kongrede başkanın tüzük değişikliğiyle ilgili söyledikleri de son derece önemliydi. Başkanlık süresinin 3 yıldan 2 yıla indirilmesi ve aşırı borçlanma hâlinde yönetimin sorumluluk üstlenmesi çok doğru adımlar. Bunlar mutlaka hayata geçirilmeli.Bunlara ek olarak yönetim kurulu üye sayısının da artırılması gerektiğini düşünüyorum. Kulübün çözülmesi gereken çok sayıda sorunu varken, daha geniş bir yönetim yapısı şarttır. Yönetici sayısı yedeklerle birlikte 23 kişiye çıkarılmalıdır. Böylelikle kulübün işleyişi çok daha sağlıklı ve verimli hale gelir..Masis Kuyumcu / duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..