Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Bazı Divan Kurulu Başkan adayları, seçildiklerinde ilk iş olarak “Tüzük Tadil Komisyonu kuracağız, Tüzüğü değiştireceğiz” diyorlar.Ne yazık ki bu söylem, mevcut Tüzüğü tam olarak okumadan yapılan bir vaatten öteye geçmiyor.Tüzüğün 36. maddesi (C) bendi, Tüzük değişikliğiyle ilgili çalışma yapılabilmesi için Divan Kurulu’nun, Divan Başkanlık Kurulu’na bu konuda yetki vermesini şart koşar.Yani Başkan, kendi inisiyatifiyle böyle bir çalışma başlatamaz.Varsayalım ki Divan Kurulu bu yetkiyi verdi ve bir taslak hazırlandı.Peki, bu taslak nasıl hayata geçecek?15.2. maddeye göre “Olağanüstü Genel Kurul ancak Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu veya kulüp üyelerinin beşte birinin yazılı talebi üzerine, Yönetim Kurulu’nun çağrısıyla” toplanabilir.Bu açık hüküm ortadayken, Divan Başkanı’nın kendi başına Olağanüstü Genel Kurul çağrısı yapması mümkün değildir.Dolayısıyla bu tür vaatler, hukuki olmadığı gibi mevcut tüzüğümüze de aykırıdır.Beşiktaş camiasının her bir üyesi bilinçlidir, belgeleri okur, gerçeği görür.Doğru bilgiye dayanmayan vaatler, bu camiaya yakışmaz.Hayri Cem / duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..