• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

Beykoz'un yeni gözdesi: Yalı Kütüphanesi

Defne

Forum Üyesi
Beykoz'un yeni gözdesi: Yalı Kütüphanesi

Beykoz Belediyesi tarafından hayata geçirilen, denize sıfır bir konumda kurulan Yalı Kütüphanesi; 7 gün, 24 saat hizmet veriyor.

Beykoz'da 12 Mart'ta açılan, denize sıfır bir konumda kurulan Yalı Kütüphanesi, büyük ilgi görüyor. Boğaz manzarasına karşı, gençlerin dinamizmini yansıtan modern alanlara sahip kütüphanede aynı anda 120 kişi ders çalışabiliyor. Beykoz merkez sahilindeki kütüphanenin raflarında 11 bin kitaplık bir koleksiyon, Beykoz Kitaplığı yayınları ve İstanbul Kitaplığı Köşesi bulunuyor.
4VIjJXlw006p0v002t5KAw.jpg
Beykoz Belediyesi Eğitimden Sorumlu Genel Koordinatörü Cihan Yıldız, kütüphanenin 12 Mart'ta faaliyete başladığını belirterek, yoğun bir ilgi olduğunu söyledi. Açılıştan bugüne yaklaşık 9 bin kişiyi ağırladıklarını vurgulayan Yıldız, "Kütüphanemizde 120 kişilik kapasitemiz var. Online rezervasyon sistemiyle çalışıyor. 24 saat hizmet veriyor. Kullanıcılarımıza ücretsiz kafeterya alanımızda çorba, simit, çay ve limonata gibi hizmetler sunuyoruz" dedi.
pQLm8MRExUyNERhLIQFXRA.jpg

"YALI KÜTÜPHANESİ ALANINDA TEK"

Üye olan tüm İstanbulluların kütüphanelerden istifade edebileceğine dikkati çeken Yıldız, "Belediye Başkanımız Murat Aydın ile ilklerin belediyesi olmaya başladık. Yalı Kütüphanesi de bu alanda tek. İstanbul Boğazı dünyada tek olduğuna göre, denize bu kadar nazır ve yalı formatında bir kütüphanenin hem dünyada hem de Türkiye'de tek olduğunu düşünüyorum. Başkanımızın fikriydi. Yalılar, sosyal hayatımızda maalesef daha çok üst tabakanın kullanabileceği hatta normal vatandaşın, deniz manzarasını onların duvarlarından dolayı göremeyeceği yapılar. Bunu kırmış olduk. Bir yalıyı, sosyal statüsüne bakmaksızın herkesin kullanımına açmış olduk. Bu yönüyle de çok değerli bir proje oldu."

OSnfF6pqjUyoz1pLrxuPBw.jpg
Cihan Yıldız, daha önce spor kulübü yönetim binası olarak kullanılan yalının, kütüphane olmasının ardından gençlerden olumlu tepkiler geldiğini belirterek, şöyle devam etti: "Belediye başkanımızla bir gencin arasında geçen bir konuşmadan kısa bir anekdot aktarayım size. Bir liseli genç, arkadaş grubuyla geldi. 'Başkanım ben bu zamana kadar hiç ders çalışmamıştım ama bugünden sonra ders çalışmaya karar verdim.' dedi. Olumlu dönüşler alıyoruz. Mesela burada tıp fakültesinden bir öğrencimiz var. Evine daha yakın bir kütüphanemiz olmasına rağmen 'Hocam içim bunaldığında, denize bakınca bir ferahlıyorum, motive oluyorum. Sıfırlayıp tekrar çalışmaya başlıyorum.' diyor. Denizi seyretmek bile insan ruhunu dinlendirdiğinden pozitif etki oluşturduğunu düşünüyorum." Ders çalışmak ve kitap okumak isteyen her yaştan kitapsever, günün her saati randevu alarak kütüphaneden yararlanabiliyor. Çevrim içi randevuyla ziyaret edilebilen kütüphaneden, kitapseverler seçtikleri eserleri 15 gün süreyle ödünç de alabiliyor.

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.