• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

Beşiktaş'ta hedef Japon orta saha!

Beşiktaşlım

Forum Üyesi
NECİP'İ BU ŞEKİLDE GÖNDERMEK BEŞİKTAŞ'A YAKIŞAN BİR TAVIR DEĞİLDİRNecip ve Mert’in takım içindeki tavırlarından dolayı teknik heyetin rahatsız olduğu yönünde bilgiler var. Sergen Yalçın bu durumu yönetime bildiriyor ve yönetim de bu karardan haberdar. Yani bu, yönetimin de destek verdiği bir karar. Özellikle Mert Günok tarafında, takım içinde sürekli şikâyet eden, “tripli” bir tavır sergilediğine dair raporlar olduğu söyleniyor. Bu bilgiler, kulüp içinden gelen kaynaklar tarafından da teyit ediliyor.İkisiyle de bu sezon içinde sözleşme uzatılmıştı. Hatırlarsanız yönetim, “vefamızı gösterdik” diyerek sözleşme yenilemişti. Ancak yönetimin bakış açısı şu yönde: “Biz sözleşme uzatarak vefa gösterdik ama onlar takımın huzurunu bozuyor.” Bu, yönetimin duruma yaklaşımı.Ancak bu durum, özellikle Necip’e yapılan muameleyi haklı çıkarmaz. Bilgi kısmını aktardım ama şu gerçeği de unutmamak lazım: Necip bugün 35 yaşında ve yaklaşık 22 yıldır, çocuk yaşta girdiği Beşiktaş camiasında aralıksız forma giymiş bir isim. Dünya yıldızı olmayabilir, süper bir yetenek olmayabilir ama her dönemde Beşiktaş formasını gururla taşımış, bu süre boyunca Beşiktaş aleyhine hiçbir olaya karışmamış örnek bir futbolcudur.Teknik olarak yönetim ya da teknik direktör yolları ayırmak isteyebilir, kadro dışı bırakabilir. Takım içindeki atmosferi en iyi Sergen Yalçın ve yardımcıları bilir. Takımın huzurunu bozduğunu düşünüyor olabilirler; bunu anlayabilirim. Ancak her ne olursa olsun, Necip’i bu şekilde göndermek Beşiktaş’a yakışan bir davranış değildir.Sosyal medyaya baktığımda genç Beşiktaş taraftarlarının büyük bir kısmının bu kararı desteklediğini görüyorum ama ben aynı görüşte değilim. Evet, başarılar ve kupalar önemlidir ama Beşiktaş sadece kazanan bir kulüp değil, aynı zamanda bir duruşu olan, bununla övünen bir camiadır. Sen bu camianın en önemli değerlerinden birini bu şekilde gönderirsen, kendi değerlerini de yok saymış olursun.Aynı durum Rıza Çalımbay’da da yaşandı. Farklı bir yönetimdi ama sonuç değişmedi. Rıza Çalımbay kötü bir teknik direktörlük performansı sergilemiş olabilir, yollar ayrılabilir; bunlar normal. Ancak kararı yüzüne bile söyleyemeyecek kadar kötü bir yaklaşım sergilendi. Başkan söyleyemiyor, Samet Aybaba söyleyemiyor, Feyyaz Uçar’a “sen söyle” deniyor. Dönemin başkanı Hasan Arat, Rıza Çalımbay’ı arayıp bunu söyleyemiyor. Performansını beğenmezsin, yolları ayırırsın ama bunu bu şekilde yapamazsın.“Beşiktaş vasata tahammül etmeyecek” söylemi tartışılabilir ama Necip’e yapılan bu muamele ayıptır, Beşiktaş’a yakışmaz. Yönetim “jübile teklif ettik” diyor olabilir ama bir tweetle Necip’i göndermek Beşiktaş’ın değerleriyle örtüşmez. Ayrıca ortada ciddi bir tutarsızlık var. Daha altı ay önce sözleşme uzatıyorsun, sonra “futbolu bırak” diyorsun. Bu kabul edilebilir bir durum değil.Tekrar söylüyorum: Teknik karar olarak buna itiraz edemem. Kadro dışı bırakılabilir. Ama bunun çok daha şık yolları vardır. Çağırırsın, konuşursun, anlaşılır, sezon sonunda jübile yapılır, özel bir törenle onurlandırılır. Bu süreç böyle yönetilebilirdi. Yapılanlar Beşiktaş’a yakışmıyor.Rafa Silva süreciyle karşılaştıranlar da oldu. Haklı bir karşılaştırma. Rafa Silva’yı sözleşmesinden dolayı kadro dışı bırakamıyorsun ama Mert ve Necip’e bunu yapıyorsun. Bu ciddi bir çelişki. Bir tarafta antrenmanlarda yürüyen, kar maskesiyle gezen, takımla gerçek anlamda çalışmayan bir oyuncu var ve sen onu kadroyla tutuyorsun. O zaman tutarlı ol. “Parası umurumda değil, ben takım içinde böyle birini istemiyorum” de ve Rafa Silva’yı da kadro dışı bırak. Evet, maddi kaybı olur ama Beşiktaş’ın adil davranma zorunluluğu var. Kulübün değerlerini yok sayamazsın.Necip meselesinde mesele maddiyat değil, manevi kayıptır. Ben Necip mutlaka oynamalı demiyorum. Teknik direktör uygun görmeyebilir. Takım içindeki durumu biz bilemeyiz. Ama vedalaşma şekli yanlıştır. Necip gibi bir değer böyle uğurlanmayı hak etmiyor.Bu kararlardan sonra Beşiktaş’ta tahammülün azaldığını söyleyebiliriz. Sergen Yalçın son bir aydır daha tahammülsüz bir modda. Bunu eleştirmek için söylemiyorum, sadece bir durum tespiti. Bu yaklaşım olumlu da yansıyabilir. Takımın havasını aşağı çeken isimler varsa dışarı çıkarılması fayda sağlayabilir. Fenerbahçe’de bunun olumlu yansımasını gördük ama her zaman aynı sonucu vermeyebilir. Bu tamamen teknik direktörün kararıdır.TRANSFER GÜNDEMİOrta saha için Salih Özcan transferi oldukça olumlu ilerliyor. Oyuncu istekli, Beşiktaş istekli. Dortmund, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Salih için küçük bir bonservis bekliyor. Beşiktaş bedavaya bitirmeye çalışıyor ama 1–2 milyon euro gibi bir rakamla bu iş erkene çekilebilir. Bu transferde ciddi bir sorun beklemiyorum.Emre Can ismi gündeme geldi ama ben bunu teyit edemedim. Ayrıca yabancı statüsünde olması ve yaş faktörü nedeniyle bu transferi mantıklı bulmuyorum.Beşiktaş’ın asıl orta saha hedefi ise Crystal Palace forması giyen Japon oyuncu Daichi Kamada. Sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Daha önce Frankfurt ve Lazio’da oynadı. Glasner, Frankfurt döneminden tanıdığı için Palace’a aldırdı. Şu anda sakat ama normalde düzenli oynayan bir isim. Gol-asist rakamları çok yüksek değil ama istikrarlı bir performansı var. Serkan Rençber bu transferi çok istiyor ve Sergen Yalçın’ın onayından geçmiş durumda. Henüz somut bir ilerleme yok ama çalışmalar başladı.Kaleci konusunda Beşiktaş, Jorgensen ismine çok odaklanmış durumda. Chelsea’nin kiralık kontenjanı dolu olduğu için bazı engeller var ama farklı formüller deneniyor. Jorgensen de bu transfere sıcak. Ayrıca 23 yaş altı kontenjanına uyması büyük avantaj. Mert’in gönderilmesi, kaleci transferinin kesin yapılacağını gösteriyor.Forvet hattında ciddi bir çalışma yok. Abraham varken ve yüksek maaşlı bir oyuncu eldeyken yeni bir forvet transferi beklemiyorum. Kanatta ise düşük maliyetli, genç bir oyuncu olabilir ama “flaş” bir isim beklemiyorum.Stoperde en güçlü aday hâlâ Agbadou ancak somut bir ilerleme yok. Beşiktaş, lider stoperden ziyade hızlı ve oyun kurabilen stoper profiline bakıyor. Bu, Sergen Yalçın’ın oyun anlayışının bir sonucu.Antalya kampına transferle başlama hedefi vardı ama zaman daraldı. Biraz gecikebilir.AYRILACAK OYUNCULARRafa konusunda yönetim çok kızgın. Bedavaya ya da ucuza ayrılmasına izin vermek istemiyorlar. Büyük ihtimalle artık forma giymeyecek. Jurasek ve Svensson gidiyor. Orta saha transferine göre Demir Ege veya Kartal’dan biri kiralık gidebilir. Demir Ege bu konuda önde.İrfan Can Kahveci ve Cengiz Ünder takası iddialarının hiçbir ciddiyeti yok.Udokhai için ise teklifler gelirse, istenilen rakam sağlanırsa iyi bir şekilde yollar ayrılacak. Yönetim profesyonelliğinden memnun.SEMİH KILIÇSOYSemih’in son iki maçtaki performansı beni çok mutlu etti. Özgüvenin futbolcu için ne kadar önemli olduğunu net şekilde gördük. Attığı gol, sonraki maçta o müthiş golü getirdi. O hareket tam bir büyük santrfor hareketiydi. Bu gidişat, Cagliari’nin opsiyonu kullanmasına ya da başka İtalyan takımlarının ilgisine yol açabilir. Baskı azaldığında genç oyuncuların ne kadar iyi performans verebildiğini bir kez daha gördük.YAKALANACAK ÇIKIŞ GELECEK SEZON HAVAYI DEĞİŞTİRİRŞampiyonluk zor ama Beşiktaş ligde en az üçüncülüğü hedeflemeli ve Avrupa Ligi’ne gitmeyi ciddi bir amaç hâline getirmeli. Fikstürün başlangıcı çok avantajlı. Bu dönem yakalanacak bir çıkış, gelecek sezonun havasını da tamamen değiştirebilir.duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.