Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Reha Kapsal:"Ben Beşiktaş’ın bugün aldığı galibiyetle bana göre “marsı kestiğini” düşünüyorum. Ne gibi?Eğer Beşiktaş bugün mağlup olsaydı, Sergen Yalçın ciddi anlamda tartışılır ve yönetimle yolları ayrılabilirdi.Yönetim ve teknik direktör açısından “marsı kesen” bir galibiyet oldu.Bugünkü galibiyet, hem takım hem teknik direktör hem de yönetim için mental anlamda bir toparlanma fırsatıydı.Yoksa bu durumu taraftara anlatamazsın. Bu taraftar üç senedir çile çekiyor.Ekim, kasım aylarında lige havlu atan bir takımı artık kimse kabul etmez.Aidiyet duygusu bu kadar yüksek bir taraftara, bu kadar kötü performans gösterilemez.Oyuncuların, teknik ekibin, yönetimin bu tabloyu değiştirmesi gerekiyordu.Bu takım bu kadar kötü olmamalı.Sergen Hoca’nın da sık sık söylediği gibi, “mazeret değil, çözüm zamanı.”Burası Premier Lig değil, Türkiye Ligi.Beşiktaş belki şampiyon olamayabilir ama ikinciliği, üçüncülüğü zorlamalı, iyi futbol oynamalı.Gençlerbirliği’ne, Alanyaspor’a karşı tek kale oynatılıyorsan ya da Göztepe’ye 2-1 yeniliyorsan burada ciddi sorun vardır.Bir referans almak gerekiyorsa Fenerbahçe maçının ilk 20 dakikasına bak.O bölümdeki performans Beşiktaş’ın gerçek potansiyelini gösteriyordu.Ama bu performansı bütün maça yaymak gerekiyor.Beşiktaş’ın en önemli sorunu oyuncu tercihleri.Sergen Yalçın’ın daha doğru tercihler yapması şart.Rıdvan oynayıp beğenilmezken Jurasek aranıyorsa, burada hem oyuncunun hem de teknik ekibin kendini sorgulaması lazım.Orta sahada Salih oynuyor ama çok etkisiz.Oysa Demir Ege ve Kartal gibi genç oyuncular var; onlar Salih’ten daha kötü oynamazlar.Sergen Hoca takımı şampiyon yaptığı dönemde Ersin ve Rıdvan’a güvenmişti, şimdi de bu gençlere güvenmeli.Abraham konusuna gelirsek; evet, fizik olarak güçlü ama sahada ayakta duramıyor.Roma’da bir dönem iyi performans göstermişti ama şu an fiziksel olarak çok geride.Premier Lig temposunda değiliz ama burada bile ayakta kalamıyor.Bunun nedeni özel hayatındaki disiplinsizlik olabilir.Cengiz Ünder ise takımın en istikrarlı isimlerinden biri.Her maçta oyunun bir bölümünde fark yaratıyor ama Beşiktaş’ın bütün yükünü taşıyamıyor.Yine de yaptığı 3 gol 2 asistlik katkı değerli.Beşiktaş’ın en büyük problemi savunma.Bu sezon oynanan 11 haftada 15 gol yenmişti, Antalyaspor maçıyla birlikte 16 oldu.Kasımpaşa ve Kocaelispor da 15’er gol yemiş.Bu takımlar düşme hattını zorlayabilecek ekipler; Beşiktaş’ın bu seviyede olması kabul edilemez.Sergen Hoca’nın ilk olarak savunma düzenini oturtması gerekiyor.Beşiktaş gol atar ama gol yememeyi öğrenmeli.Sezon başından beri ideal dörtlü bulunamadı.Svensson, Gökhan, Taylan, Gabriel, Felix, Emirhan, Djalo…Sol bekte Rıdvan ve Jurasek sürekli değişti.Kalede bir Mert, bir Ersin oynadı.Bu kadar çok rotasyon, savunma uyumunu bozuyor.Beşiktaş’ın artık doğru kadroyu bulması şart."Duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..