OqaN
Forum Üyesi
İşte Özen'in açıklamaları: "Beşiktaş'ın da son derece başarılı bir başlangıcı var. Pendik maçına kaza diye bakılabilir. Güvenilir bir ekibe doğru gidiyor Beşiktaş. Hava biraz olumsuz gibi Dolmabahçe semalarında. Beşiktaş'ta biraz çabuk demoralize olma durumu vardır ama takım bence umut veriyor. Antrenör ekibi de, takım da birlikte birçok şeyi başarabilirler. Konferans Ligi elemelerinde bütün maçlarını kazanarak geldi, ligde Pendik dışında galibiyetlerle devam ediyor, oyun çıkmaya başladı yavaş yavaş. Biraz daha zamana ihtiyaç var çünkü katılımlar olacak. O katılımlar da gerçekleştikten sonra güçlü bir Beşiktaş izleyeceğiz." "AFRİKA KUPASI PEK DÜŞÜNÜLMEMİŞ" "Sıkıntı şu; Afrika Uluslar Kupası belini bükebilir, bu ciddi bir sorun. Pek üzerinde düşünülmemiş galiba. Bazı mevkiler nitelik bağlamında biraz daha güçlendirilebilirdi, bunu özellikle stoper hattı için söylüyorum. Hücum hattını çok beğeniyorum. Herkes sağlamsa rakipler için caydırıcı, Beşiktaş için harikulade bir hücum hattı var. Orta sahası bence tamamdır. Gedson büyük fark oldu, oluyor, olacak. Sözleşme de uzadı, daha da yukarı çıkarabilir onu bu. Ama stoper hattı biraz daha güçlendirilebilirdi. Eric Bailly'in devamlılığı ne kadar olacak, onu bilemiyoruz." "BEŞİKTAŞ'IN 10 NUMARASI YOK" "Sergen Yalçın Ghezzal'i zaman zaman 10 numarada kullandı. En verimli olduğu yeri biliyoruz, ben yıllardır da şunu söylemeye çalışıyorum, kenardan oyun kuruculuk daha iyidir. Ghezzal forvet arkasına gelebilir mi gelebilir, fayda getirebilir mi fazlasıyla getirebilir ama Ghezzal oyunu kenardan iyi kuran, finale getiren bir oyuncu. Onun orada devamını daha doğru bulurum. Santrforun arkasına bazı maçlarda Gedson, bazı maçlarda Chamberlain gelebilir, onu bilemiyorum. Belki Cenk'le Aboubakar birbirine biraz yaklaşacak da sola başka birisi gelecek, onu bilemiyorum. Şenol Hoca'nın da seçeneği var epeyce. Ama net santrfor arkası diyeceğimiz bir oyuncusu yok. Şart mıydı? Şart değildi... Mesela Sergen Yalçın döneminde kazanılan şampiyonlukta santrfor arkası bir 10 numara yoktu. Oraya en yakın Atiba Hutchinson oynadı. Yine kenardan kurulabilir hücum işi. Şenol Güneş'in bazı oyuncuları farklı mevkilere ikna edip çok başarılı olduğunu gördük. Ghezzal gelebilir mi forvet arkasına, gelebilir." "GÖKHAN İNLER CİDDİ KAZANIMLAR GETİREBİLİR, ÇOK YAKIŞIR" "Gökhan İnler bana hep ne iş yapsa başaracakmış gibi hissettirdi. Futbolculuğu çok başarılı geçti, ben sportif direktörlüğünün de çok başarılı geçebileceğini düşünüyorum. Önemli avantajları var. Nefis bir geçiş noktası orijinine sahip, İsviçre. İsviçre Balkanlar'a dahil değil ama İsviçre Milli Takımı Balkanlar'dan gelen oyunculardan kurulu. O geçiş noktası, networku... Beraber oynadığı takım arkadaşlarının bir kısmı antrenör, bir kısmı menajer oldu. Bu işte hakikaten çok üst düzey olan Balkan kökenli menajerler var. Beşiktaş'a önemli kazanımlar sağlayabilir. Birkaç dili ustaca, anadili gibi konuşabilen çok iyi eğitimli bir insan. Sadece takım kurma bağlamında bakacak olursak Beşiktaş'a çok ciddi bir kazanım getirebilir. İtalya'da da önemli izler bırakmış birisi Gökhan. Ben başarılı olacağını düşünüyorum, umut ediyorum, çok da istiyorum. Çok da yakışır Gökhan'a başarı." Duhuliye.com