Beşiktaşlım
Forum Üyesi
Saffet İşler:"İlk yarıda zayıf bir Beşiktaş gördük. Paulista, ceza sahası içinde çalım denemesinde topu kaptırdı. Savunmadan çıkarken tek oynaması gerekiyor. Neden bu kadar hata yapıyorlar anlamıyorum. Bir de uzun süredir birlikte oynamayan oyuncular var; kaleci dahil savunmanın çoğu yeni. Antrenmanda ne kadar çalışırsanız çalışın, maç başka bir şeye dönüşüyor. Orta saha ile savunmanın çok iyi entegre olması lazım ama şu ana kadar bunu görmedik. İkinci devrede Beşiktaş’ın çok farklı olması gerekiyor. Aksi halde Konya oyunu önde oynayıp savunmayı da çıkarırsa çok büyük tehlikeler yaratabilir.Tammy Abraham, Devrim, Rafa Silva ve Rashica… Dördünü konuşmak lazım. Rashica zaten normalde çok süre bulan bir isim değil; Devrim keza öyle. Kayserispor erteleme maçında ilk 11 başlamıştı. Beşiktaş’ın ön dörtlüsü ilk yarıda hiçbir şey üretemedi. Orta saha da oyunu ileriye taşıyamadı. Oyun Konyaspor sahasında oynanmadı; böyle olunca hücum dörtlüsünün istatistikleri de sınıfta kaldı. Merkezle ön taraf birleşemedi; ön bölüm ayrı, orta saha ayrı bir takım gibi göründü.Burada orta sahanın forvetle etkili şekilde entegre olması şart. Bunu bir türlü sağlayamadılar. Rashica oyunda yoktu, Devrim de öyle. Yakın olup pas trafiğini yönetemediler. En çok üzerinde durmam gereken isim Orkun. Mutlaka oyuna çıkmalı, pas trafiğini yönetmeli. Kaptanlık bandı da Orkun’a verildi; öne çıkıp savunma–orta saha–forvet bağlantısını kurması gerekiyor. Savunmanın da oyun kurulurken orta sahaya kadar çıkması lazım.Şu da ilginç: Savunmadan itibaren ön bölümü sayıyorum… Orkun, Rashica, Rafa Silva, Tammy Abraham… Devrim’i genç ve az süre alan biri olduğu için ayrı tutuyorum. Bu isimlerin bazıları yıllardır Süper Lig’de oynuyor, bazıları önemli kariyerlere sahip. Böyle bir orta saha–hücum kurgusunun topu Beşiktaş’ta tutamamasını ve etkili hücum geliştirememesini anlamakta zorlanıyorum. Hücumda tıkandığınız bir günde en azından topa sahip olursunuz. Orkun, Ndidi, Rafa Silva; bir tarafta Rashica, diğer tarafta Devrim ve önde Abraham… Konyaspor iyi bir takım; zayıf olduğu için söylemiyorum. Ama Beşiktaş, Avrupa’da çok zor bir deplasmana ya da dört büyüklerden biriyle oynamıyorsa, bu kadar topu vermemeli. Bu, kabullenilebilir bir nokta değil.Önemli konu şu: Savunmanın orta sahaya kadar çıkması gerekiyor. Konya sürekli geliyorsa hata burada. Top Beşiktaş’tayken savunma çizgisi yükselmeli, orta saha da forvete yakınlaşıp pas trafiğini yönetmeli. Bu akışı orta sahadan, özellikle Orkun’un sahneye çıkmasıyla sağlamalısınız. Şu ana kadar savunmanın geride kalması büyük boşluk yaratıyor. Konya’yı görüyorsunuz, sürekli uzun toplarla çıkıyor. Orta sahada bu kadar boşluk varken her zaman pozisyon verirsiniz; Konyaspor pas hatası yapmasa çok daha fazla pozisyon bulurdu. Hızlı ve çabuk çıktılar, ceza sahasına çok geldiler. Konyaspor’un pas hataları Beşiktaş’ı oyunda tuttu ama Beşiktaş yine de orta sahadan topu iyi yönetip forvete taşıyamadı. Abraham doğru topla buluşmadı; Rafa Silva ve Rashica oyunda görünmedi.İlginç noktalardan biri de Sergen Yalçın’ın tercihleri. Hoca dar bir havuzdan seçim yapmak zorunda kaldı; statü ve sakatlıklar nedeniyle Cengiz, Černý, El Bilal Touré, Demir Ege, Djalo, Gökhan Sazdağı, Jota gibi isimler yoktu. Ama kulübede Mert varken Ersin tercihi, Jonas Svensson varken Taylan tercihi, Uğurcan (Uduokhai yerine) Gabriel Paulista tercihi… Bu tercihlerin hepsi olabilir; saydığım isimler de sezon başından beri üst düzey performans göstermediler. Yine de sanki bugün “çok eleştiri alıyorum, bu oyuncuları görün” gibi bir tercih görüntüsü var. Birden hem Ersin hem Taylan’ın ilk 11’de başlaması dikkat çekici. Mert iyi bir dönem geçirmiyor olabilir ama Beşiktaş haftada tek maç oynuyor; bu hafta sadece erteleme nedeniyle iki maç oldu.Taylan konusunda hoca risk aldı. Uzun süredir oynamayan, maç kadrosuna dahi girmeyen bir oyuncunun başlaması büyük risk. Svensson ondan çok daha hazırdır; oynamaması bana göre hataydı. Rıdvan da uzun süredir oynamıyordu; geçen hafta döndü, onda da eksik var. Yine de Beşiktaş golü buldu. Ancak genel resimde savunma çizgisinin yükselmemesi, orta sahanın forvete yaklaşmaması ve Orkun’un pas trafiğini yeterince üstlenememesi ilk yarının temel problemleriydi."Duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..