• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

‘’Ben başkan adayı olsam Serdal Bey’i yönetimime almam…’’

Beşiktaşlım

Forum Üyesi
Kaya Çilingiroğlu, Beşiktaş’ın mevcut yönetim anlayışıyla başarı şansının olmadığını savundu.Kaya Çilingiroğlu’nun açıklamaları şu şekilde:‘’Serdal Bey'i dinledik. Evet. Epey zaman çaldı bizden. Karşılığı olsa amenna ama o konuşmaların değerlendirmesini şimdi yapmaya kalksam çok uzun sürecek. Öyle bir vaktimiz yok.Bir iki dakika şeyini söyleyeyim. Söylediklerim hiçbirine katılmıyorum. Tamamen boş. Altında hiçbir dayanak yok. Belli ki dersine çalışmamış.Bunlar üstüne genelde konuşurum ama şöyle bir şey söyleyeyim. Sayın Başkan çok dürüst bir adam, buna kesinlikle eminim.Ama dürüst olmak Beşiktaş Kulübü’nü yönetmek için yeterli mi? Hayır. İşi bilmen lazım, plan programın, ekibin. Buna göre hazırlık yapmış olman lazım.Bunların hiçbirine haiz değil. Ve bu Beşiktaş, Serdal Bey’in döneminde başarılı bir iki sene veya daha kendi sene ne kadar süre tanınacağını bilmiyorum ama geçirme şansı sıfır. Sıfır yani.Çok net. Ama çok dürüst bir adam. Kesinlikle altına imzamı atarım.En azından şu teklifi bugün ‘’Tüzük Tadili’nde bir madde koyalım’ diyor. ‘Geliri giderinden fazla harcayan yönetim bunu cebinden ödeyecek’ diyor. Bu çok son derece samimi.Türk futbolu için çok önemli bir gelişmedir. Eğer buna hayır diyen varsa o zaman onları sorgulamak lazım. Bu tüzükte bu maddenin olması çok önemli.Serdal Bey’in bana göre son derece samimi bütün konuşmasının içerisinde en önemli madde buydu. İnşallah geçirir. Eğer Tüzük Tadili kongresi olursa geçen hafta divan kongresine gitmiştim.25 sene evvel son gittiğim kongreden hiçbir değişen bir şey görmedim. Eski bir başkan elinde broşürle divan başkanlığı için yarışmada broşür dağıtıyordu. Yani böyle bir şey olabilir mi arkadaş? Bir kulübün eski başkanı.Birini destekleyebilirsin. Arkadaşlarına söyleyebilirsin. Ben de birini destekledim.Hatta Twitter’a da yazdım. Ama elinde broşür dağıtması ne demek bir eski başkanın? Beni gördü, merhaba dedi, yanıma geldi. Oyunu kime atacağım? Millet tabii yine o 25 senedir kokuşmuş, düzen değişmemiş orada.İnsanlar yaşlanmış sadece. Adama soruyorsa kime veriyorsun oyunu? Gizli benimki diyor. Ya niye gizli kardeşim? Ben de açık açık söyledim.Hakikaten orada çok değerli bir arkadaşımız vardı Beşiktaş’ın geleceği açısından. Onun kazanması önemliydi. İleriki yıllarda Beşiktaş’a çok faydası olacaktır.Emir Tamer vardı. En azından normal yönetime destek olabilecek, projeler geliştirebilecek. Aynı yönetim kurulu gibi faal çalıştırabileceğim bir sistem olacaktı.Ama statüko kazandı. Yapacak bir şey yok. Yani değişen bir şey olmadı ama bu tadil kongresi, böyle bir tüzük tadilinde bu maddeyi geçirmek için koşa koşa giderim.Ve Türk futbolu açısından da önemli. Hani ‘Beşiktaş ilklerin takımı diyor’ ya. ‘Borç yapan borcu ödeyecek’ diyor. Mesela aklıma geldi hemen söyleyeyim. Hasan Arat ihbarname çekti. Bu konuyu açma bu hafta diye. Dediklerimiz demek ki doğru bugüne kadar. Hâlâ mahkemeliğim adamla da.Demek ki sen konunun açılmasını istemiyorsan seninle ilgili bir sıkıntı var demektir. Orada tabii rakamlar falan buraya da not aldım. Göstereyim. Fotoğrafını da çektim.Önümüzdeki haftalarda bir 10-15 dakika vaktim olursa Sayın Başkan’a cevap hakkımı kullanacağım. Yani bir Beşiktaş kongre üyesi olarak, bir divan üyesi olarak.Serdal beyin Olağan İdari ve Mali Kurul’da öylediği hiçbir şey doğru değil. Hiçbir şeyi gerçekleştirme şansı yok. Serdal bey son derece dürüst, beyefendi bir kişilik.Beşiktaş Kulübü Başkanı çıktığı zaman ne konuşuyorsun? Uyuttun milleti. Millet ‘bir an evvel bitse’ diye bana mesaj atıyor ama dürüstlüğüne hiçbir şey söyletmem. O sadece o madde için kendisine teşekkür ederim. İnşallah başarılı olur.Beşiktaş tarihinde çok önemli bir mesafe kat etmiş olacak. İkinci önemli konu ki o bence yanlış. 3 senelik görev süresinin 2 seneye düşürülmesi.2 sene yeterli bir süre değildir. Bu Serdar Bilgili döneminde değiştirilmiştir. Hatta mayıs ayında olan genel kurul günleri de Ocak ayına çekilmiştir.Bu da doğru değildir. 2 sene içinde siz hiçbir şey yapamazsınız. Geleli kaç ay oldu? 11 ay.11 ayda diyor ki ‘işte bakana yeni imzalattım’ diyor şeyi, projeyi. 11 ayda yapabildiğin bu. Alabildiğin futbolcular ortalıkta gol atamayan.Bir tane santrforun var. 4-5 tane de muhtemelen senden sonrakilerin kurtulmaya çalışacağı oyuncular. Teknik direktörünün ne konuştuğunu herkes görüyor.Her hafta üst perdeden konuşmalar yapıyor. Hani bu bugünün hikayesi değil ki ben mi çözeceğim, kim çözecek, çözer miyiz çözemez miyiz gibi böyle garip konuşmalar.Beşiktaş Teknik Direktöründe olmaması gereken şeyler. Onunla da ilgili demiştim. Kısa dönemde belki bu kaostan seni çıkarabilecek tek adamdır.O zaten senin seyirciye ve camiaya olan kalkanın olacak, dedim. İşte 11-12 ayda yani bir seneye yakındır Serdal Bey Başkan ve hiçbir şey olmadığını gördük. Yani yapamadığını.Çünkü hazır da değil. İşi de bilmiyor. Bilmediğini de bilmiyor. Bilmeyen adamlarla da yanına gelmiş. Çok açık söyleyeyim, ben başkan adayı olsam Serdal Bey’i yönetimime almam. Parasıyla da almam.Çok iyi niyetli ama abi iyi niyet başka bir şey. Biz iyi niyetli iyi insan aramıyoruz. Sen diyorsun ki çok iyi çocuk. Abraham bana göre çok iyi futbolcu ama gol atmıyor abi. Benim işim gol atacaksın orada.Bana göre de çok iyi oyuncu. Bence Beşiktaş’a gelmiş en iyi santrforlardan biri ama gol atamıyor. Tek sorunumuz o. Ama büyük sorun.Gol atamazsan iyi futbolcunun bir faydası yok. Dolayısıyla başarılı olması ihtimali sıfır diyorum bak sıfır. Yani diyelim ki bu sene çok zor gözüküyor ya, şampiyon oldu.Başarılı olamaz. Beklentileri mesela diyor ki işte ben yanıldım diyor sermaye artırımı da bu kadar para. Dünyadaki ekonomik konjonktür böyle gitti diyor.Dünyadaki ekonomik konjonktür daha mı iyiye gitti? Yenisini hazırlanıyorsun. Yenisi için bir yol yapıyor mesela sermaye artırımı. Çünkü para yok.Para bulması lazım. Mesela Ziraat Bankası ile anlaşamadık yeni projeyle diyor. Çünkü niye anlaşamadılar ben söyleyeyim.İlk beklentisi üzerine ben o projeden böyle bir paranın gelme şansının çok zor olduğunu anlatmıştım. Aynı sermaye artırımında olduğu gibi söylemiştim burada. Ziraat Bankası parasını geri almak gerektiği için gerçekçi bir fizibilite yapıyor.Sen hayali. Harika bir reklam filmi çekmişler. Gören mesela Arnavutköy’de ya da Ortaköy’ün tepesinde falan bir şey satar.Orası bildiğin dar paranın arkası. Beşiktaş, Ihlamur tesislerinin bir üstüdür. Yani orada çok da önemli bir yer değildir.Köprüye çok yakındır. Belki bir kilometre yoktur ama evinden çık köprüye 45 dakikada gidersin gibi şeyler vardır.Dolayısıyla Ziraat Bankası gerçekçi bir fizibilite yapar. Mecbur bankacı çünkü. O yüzden de anlaşamadın. Göreceğiz, hepsi yapılacak göreceğiz.Ama ben haksız çıkacağım her zamanki gibi zannetmiyorum. Neyse konumuza geçelim.Bu çok daha uzun konuşması gereken bir konu. Bir vakit ayıralım. Yani vaktimiz olduğunda bir ara kafamda kalır bunları.Yani takım değerini artırdık diyor. İşte elimdeki hisseler diyor %19 fazla hisse oluyor diyor. E tabii millet katılımda bulunmayınca senin hissen artıyor.Sermaye artırımı öyle bir şey. Ben iddia ediyorum bir sermaye artırımı daha yap. Elindeki hisse %19'dan en az 35'e çıkar.Yani sermaye niye artırılır? Basit. Matematikte başka bir şey yok. Bakkal hesabı.Sermaye niye artırılır? Tükenirse. Evet. Sermayeyi artırdın. Gittin diyorsun ki faizi kapattım diyorsun. Ana para da değil. Faiz çalışıyor, aynı rakamlarla devam ediyor demektir.Şimdi ne yapacaksın? Bir sermaye artırımı daha yapacaksın. Senin para üretmen lazım. Proje üretmen lazım.Mesela çıksın madem böyle, izni de almış. Belediyeden de ruhsatı alacağım diyor işte. Yılbaşına kadar diyor. Üç ay. Kazma vurması seneyi bulur. 2026’nın haziranını falan bulur.Bu da iyimser tahminlerle. Satsın. Ruhsatı çıkardığında satsın araziyi. Bize acil para lazım. Madem çok değerli arazi, bugün kat karşılığı satsın biraz para alsın. Satsın araziyi. Çıksın bize acil para.Niye? Çünkü faiz işliyor. Faiz korkunç bir şeydir. Altından kalkamazsın. Doğru. Bankacı sen faizini verdiğin sürece en iyi müşteri sensindir.’’duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.