2023 yılı enerji hedefleri belirlendi

Linux

Admin
12 Eyl 2022
10,411
1
38
ddX6gaPCDEe07vNKvf-ESw.jpg
Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelecek yıl için enerjide hedefleri belirledi. Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te 4,6 milyar metreküp depolama ve günlük 75 milyon metreküp geri üretim kapasiteli Kuzey Marmara Doğalgaz Yer Altı Depolama Projesi'nin tamamlanması öngörülüyor.

Türkiye ekonomisine ilişkin hedef ve politikaların yer aldığı 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın onaylanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ve gelecek yılı kapsayan programda, enerjide mevcut durum ortaya konuldu ve hedefler belirlendi. Buna göre, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te 4,6 milyar metreküp depolama ve günlük 75 milyon metreküp geri üretim kapasiteli Kuzey Marmara Doğalgaz Yer Altı Depolama Tevsii Projesi'nin tamamlanması bekleniyor. Ayrıca 5,4 milyar metreküp depolama ve günlük 80 milyon metreküp geri üretim kapasiteli Tuz Gölü Doğalgaz Yer Altı Depolama Projesinin 2025'te tamamlanmasıyla birlikte, Türkiye'nin toplam yer altı doğalgaz depolama kapasitesinin 10 milyar metreküpe ulaşması hedefleniyor. Programa göre, doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Bu kapsamda doğalgaza sahip olmayan ve merkez nüfusu en az 15 bin olan ilçeler ve belirli kriterler taşıyan Organize Sanayi Bölgeleri'ne doğalgaz ulaştırılması çalışmaları devam ediyor.

AKKUYU'NUN İLK ÜNİTESİNİN 2023'TE AÇILMASI BEKLENİYOR Tamamlandığında Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu karşılayacak toplam 4 bin 800 megavatlık Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'nin ilk ünitesi 2023'te, kalan ünitelerin ise birer yıl arayla 2026'ya kadar tamamlanması hedefleniyor. Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı kapsamındaki eylemler için 2023'e kadar 10,9 milyar dolar yatırım yapılması bekleniyor. Yaklaşık 405 milyar metreküp doğalgaz rezervi ile küresel ölçekte 2020'nin deniz alanlarındaki en büyük keşfi olan Batı Karadeniz'deki Sakarya Doğalgaz Sahasında 2021'de yapılan sondaj faaliyetleri sonrası ilave 135 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfedilmesiyle bölgedeki rezerv miktarı 540 milyara ulaşmıştı. Programda, bu sahada doğalgaz üretiminin ise 2023'te gerçekleştirilebilmesi için gerekli alt yapı çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda, tespit kuyularının açılması, deniz tabanı yüzey tesisi ve iletim sistemleri kurulumu, kara yüzey tesisleri inşası ve malzeme temini gibi faaliyetler gerçekleştiriliyor. Ayrıca 2023'te en az bir Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışması düzenlenecek.


 

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.

Üst