• Vaynet.net, Türkçe içerikli genel forum sitesi ve eğlenceli paylaşım sitesi olarak kullanıcılara keyifli ve etkileşim dolu bir forum deneyimi sunuyor. Forum sitemizde merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilir ve bildiğiniz konularda da diğer forum üyelerimize yardımcı olabilirsiniz.

    Foruma katılmak için BURAYA TIKLAYIN

2023 Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Film seçilen The Fabelmans'a (Fabelmanlar) dair b

Haberci

Forum Üyesi
Katılım
13 Eyl 2022
Mesajlar
6,412
Puanları
0
IatG_32vpECTIy6A6_LC7A.jpg
80. Altın Küre Ödül Töreni'nde, drama alanında En İyi Film ve En İyi Yönetmen Ödülü'ne layık görülen Steven Spielberg imzalı The Fabelmans (Fabelmanlar), usta yönetmenin çocukluğunu konu alıyor. İşte eleştirmenlerin övgüsünü kazanan Fabelmanlar filminin konusu, oyuncuları ve dikkat çekici yönleri...

JWtBV8ujaEeuYuj56l3zow.jpg
Sinema tarihinin gelmiş geçmiş en önemli yönetmenleri arasında yer alan Steven Spielberg'ün kendi çocukluğundan ilham alarak Pulitzer ödüllü oyun yazarı Tony Kushner ile birlikte kaleme aldığı yarı otobiyografik filmi The Fabelmans (Fabelmanlar), 80. Altın Küre Ödül Töreni'nde, drama alanında En İyi Film ve En İyi Yönetmen Ödülü'ne layık görüldü.
Z8_TvywEGEGoRfnLmc1nVw.jpg
Sinema tarihinin kilometre taşları arasında yer alan usta yönetmen Steven Spielberg, şu anda sinemalarda oynayan yeni filmi Fabelmanlar ile büyük başarıya imza attı.Film, Altı Küre'ye En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Özgün Müzik dahil 5 dalda aday gösterilmişti. Filmin başrollerinde Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen ve Gabriel LaBelle gibi başarılı oyuncular yer alıyor.
HMP_g2PtxEqq5OEI8x_o-g.jpg
Yapımcılığını Kristie Macosko Krieger, Steven Spielberg ve Tony Kushner'in üstlendiği The Fabelmans, drama alanında En İyi Film Ödülü ve yönetmenliğini üstelenen Steven Spielberg ile En İyi Yönetmen Ödülü'nü almaya layık görüldü.
siz_Uhr800WjYpP31WOvaw.jpg
The Fabelmans, Steven Spielberg ve Tony Kushner ile En İyi Senaryo ödülü adayı olmuş; 16 yaşındaki hevesli film sevdalısı Sammy Fabelman'ın annesine hayat veren ve dört kez Akademi Ödülü adayı olan Michelle Williams ile drama alanında En İyi Kadın Oyuncu, müziklerini üstlenen beş Oscar ödüllü John Williams ile de En İyi Özgün Müzik ödülü adayı gösterilmişti.
tCK9RxBfwk6y-gEEz8BIvw.jpg
Usta yönetmen Steven Spielberg, ABD'nin Arizona eyaletinde geçen çocukluğunu filme aldı. Spielberg, 17 yaşındayken Arizona'da, ilk filmi Firelight'ı çekmiş, ailesinin yardımıyla Phoenix'teki yerel sinema salonunda filmi göstermişti.
xZcnJjGKGUyYfn0vx1OCcw.jpg
2017 yapımı Spielberg adlı HBO belgeseli, usta yönetmeni yakından tanıtsa da bu filmle Spielberg, sinemanın en iyi hikaye anlatıcılarından biri olarak kendi geçmişini anlatmasıyla bir ilki gerçekleştirdi. Filmde genç oyuncu Gabriel LaBelle, Spielberg'in gençliğini canlandırırken,Michelle Williams, Spielberg'in annesine, Paul Dano da babasına hayat verdi.
al5ctjbVKECAInBo1-J68g.jpg
Spielberg, çocukluğunu anlatan film projesinin yazımına, 20 yıl önce yönetmenliğini üstlendiği Yapay Zeka filmi döneminde başladı. Ünlü yönetmen, senaryoyu uzun zamandır senaryo ortaklığı yaptığı, yeni filmi West Side Story için de birlikte çalıştığı Tony Kushner ile birlikte kaleme aldı.
6r1snYtoK02tBG_htQdGcw.jpg
Çocukluğunu Arizona'da geçiren yönetmen Steven Spielberg'in anılarından ilham alan The Fabelmans, arkadaşlarıyla daha da büyük filmler çekebilmek için her zaman yeni bir donanıma ihtiyaç duyan genç Sammy Fabelman'ın hikayesini konu ediyor. Sammy Fabelman, ailesiyle Arizona'da mütevazi bir yaşam sürer. Sinemanın büyüsüne kapılan Fabelman, bu alanda kendisini geliştirmeye çalışırken bir yandan da aile içinde yaşanan sorunların üstesinden gelmeye çalışır.
OXJr3fT8X0esAMtCGhvwXA.jpg
"Steven Spielberg'ün otobiyografik nitelikler taşıyan Fabelmanlar'ı hem sinema sanatına hem de yönetmenin kişisel yolculuğuna çok yönlü bir bakış sunuyor diyen Altyazı dergisi yazarı Eren Odabaşı, filme dair şu yorumu yaptı:"Film, Steven Spielberg'ün alter-egosu diyebileceğimiz genç Sam'in (Gabriel LaBelle) sinema sanatıyla kurduğu çok yönlü ilişkiyi ele alıyor. Kuşkusuz sinema hakkındaki pek çok diğer filmde olduğu gibi Fabelmanlar'da da naif ve nostaljik bir yön var; sinemayı keşfetmek ve bu büyük keşfe tutkuyla bağlanmak, hatta âşık olmak, Sam'in yolculuğunun önemli bir parçası. Ama bu filmin esas şaşırtıcı ve etkileyici tarafı, Spielberg'ün sinemaya bakışını yalnızca duygusal bir bağ ya da tatlı bir nostalji üzerinden tanımlamayı reddetmesi."
eWqQF2eZdkCU4HhaD14tQQ.jpg
Fim hakkında Odabaşı'nın, "Anne ve oğul arasındaki derin ve dokunaklı ilişki Fabelmanlar'ın sinema sanatına dair söylediklerini iki yönden geliştiriyor. Öncelikle bu filmi Spielberg'ün anılarından ziyade annesine duyduğu sevgi ve hayranlığın bir portresi olarak görmek, yönetmenin Mitzi vasıtasıyla kendi annesi Leah'yı ölümsüzleştirdiğini söylemek mümkün" yorumu da dikkat çekici.
 

Genel Forum

Türkçe Forum Siteleri

İnternette bilgi paylaşımı ve tartışma ortamı arayanlar için forum siteleri uzun yıllardır popüler bir tercih olmuştur. Her yaştan ve ilgi alanından kullanıcıya hitap eden genel forum siteleri, teknoloji, oyun, kültür ve daha pek çok konuda geniş içerik sunmaktadır. Bu platformlar, katılımcıların hem öğrenme hem de eğlenceli vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Genel Forum Sitesi

İnternette Türkçe forumlar üzerinden içerik paylaşmak, dil bariyerini ortadan kaldırarak yerel kültüre uygun bir deneyim sunar. Türkçe forum siteleri, kullanıcıların bilgiye kolayca ulaşabileceği, aynı zamanda sosyal ve eğlenceli paylaşımlar yapabileceği platformlar oluşturur. Türkiye'deki internet kullanıcıları için bu forumlar, ilgi çekici konularda derinlemesine sohbetler sunar.

Genel Forum Siteleri

Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için eğlenceli forumlar, keyifli bir alternatif sunar. Farklı hobilere ve ilgi alanlarına yönelik içeriklerle dolu olan bu forum paylaşım siteleri, kullanıcılarına samimi bir ortamda vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda yeni insanlarla tanışma imkanı da sağlar. Eğlenceli paylaşımlar ve interaktif etkinliklerle dolu olan bu platformlar, hem öğrenmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi bir arada sunar.

İnternette yeni bir topluluk arayan ya da bilgi alışverişi yapmak isteyenler için genel forum siteleri harika bir başlangıç noktasıdır. Geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden Türkçe forumlar, herkesin ilgisini çekecek konularla doludur. Siz de bu platformlara katılarak, kendi ilgi alanlarınıza uygun başlıklarda sohbetlere katılabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. 

Not : Lütfen Çekim Paylaşım Forumları için sitemizi kullanmayın.