VayNET - Türkiye`nin En Güncel Forum Sitesi  
Go Back   VayNET - Türkiye`nin En Güncel Forum Sitesi > Genel Kültür > Hayvanlar Alemi

Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili paylaşımlar, böcekler, sürüngenler, dört ayaklılar ve deniz canlıları forumu.


Evde Yeni Doğan Annesiz Yavru Kedi Nasıl Beslenir, Ne Yer?

Hayvanlar alemi ile ilgili paylaşımlar, böcekler, sürüngenler, dört ayaklılar ve deniz canlıları forumu.


Konu Bilgileri
Konu Başlığı Evde Yeni Doğan Annesiz Yavru Kedi Nasıl Beslenir, Ne Yer?
Konudaki Cevap Sayısı
0
şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
86

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-04-2023, 06:31 PM   #1
Onursal Üye
 
Wizard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Sep 2022
Mesajlar: 6.995

Level: 57 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 2131 / 2131
Güç: 2173 / 2173
Tecrübe: 83%

Standart Evde Yeni Doğan Annesiz Yavru Kedi Nasıl Beslenir, Ne Yer?

Kedi sahiplenmek isteyenler genelde yavru kedileri tercih ederler. Çünkü kedilerin erken yaştaki eğitimi, birçok alışkanlık elde etmesi açısından önemlidir. Yavru kedi sahiplenmek isteyenler, bakımı konusunda ne yapacağını bilemezler. Bu noktada yavru kediye nasıl bakılır sorusu akılları kurcalar. Yavru kedinin beslenme alışkanlığı, temel bakımı hakkında bazı bilgilere ihtiyaç vardır. Yavru Kediye Nasıl Bakılır? Evde Yeni Doğmuş Annesiz Yavru Kedi Nasıl Beslenir? İşte merak edilenler...



Sevimli dostlarımız olan yavru kediler, ilk zamanlar anne sütüne ihtiyaç duyarlar. Yavru kedinin anneden ayrılması için en ideal dönem sekiz hafta sonrasıdır. Bu dönemde anne sütü kedinin gelişiminde büyük rol oynamaktadır. Anne sütünden yeterince faydalanan kedinin vücudu, ilk haftalarda bulaşıcı hastalıklardan koruyan antikorları üretecektir. Bu sebeple yavru kediyi anneden erken ayırmak yanlış olacaktır. Anne kedinin ölümü, hastalığı gibi durumlarda yavru kedinin bakımını üstlenmek gerekecektir. Yavru kedi sahiplenmek isteyenler, bakımı konusunda bazı noktalara dikkat etmesi gerekecektir. Bu noktada yavru kediye nasıl bakılır sorusu devreye girer. Dört haftadan büyük olan kedilerin bakımı kolay olmakla beraber, bakımında daha dikkatli olmanıza fayda vardır.

Yavru Kedi Nasıl Bakılır?

Yavru kediler son derece hassas olduğu için bakımı konusunda dikkatli olmak gerekecektir. Yavru kedi ilk haftalar anne sütüne ihtiyaç duyar. Annenin birtakım sebepler yüzünden olmaması durumunda, yeni bir anne kedi bulmanız gerekebilir. Bu durumlarda bir veterinere götürerek bakımı konusunda yardım almanız işe yarayacaktır.

Kediye düzenli inek sütü verilmesi, ishal gibi sorunlara sebep olabilir. Bu sebeple doğru beslenme yollarını bulmanız önemlidir.

Yeni Doğmuş Yavru Kedi Nasıl Beslenir?

Yavru kediler doğduktan 8-12. haftadan sonra gözlerini açmaya başlar. İlerleyen süreçte gelişmeye başlayacak ve dört haftalık olduğunda süt dişleri çıkacaktır. Yeni doğmuş bir kedinin anneden yeterli süt alması önemlidir.

Hastalıklara karşı bağışıklık sağlaması açısından ilk 8 haftanın sonunda bakımı üstlenilebilir. Yavruyu eve aldığınızda, evin en sakin ve hava almayan bir yerde bakımını sağlayın. Bir kartonun üzerine bez serip yavru kediyi hazırladığınız yere koyun. Kedinin vücudunun ısısına dikkat edin.

Yavru kedinin beslenmesinde, henüz çok küçük oldukları için bir biberon veya anne sütünün yerine geçen bir malzeme almanız gerekecektir. Yavru ayrıca her üç veya dört saatte bir beslenmelidir. Vereceğiniz mamanın oda sıcaklığında olmasına da dikkat edin.

Yavru Kedi Bakımı

Yavru kedilerin bakımı iyi yapılmalıdır. İlk zamanlarda besinlerine dikkat etmek önemlidir. Besin değişikliği yapmak, bağırsaklarına zarar vereceği için, konserve yiyecekler tercih edilebilir. Yavru kediye çiğ et, pişmemiş yumurta vermek, zehirlenmelerine yol açacağı için dikkatli olmakta fayda vardır.

Yavru kedi bakımında en temel bakımlar arasında tuvalet eğitimi vardır. İlk zamanlarda kedilere tuvalet alışkanlığı kazandırmak, ileride kolaylık sağlayacaktır. Bunun için kediye bir tuvalet alanı oluşturulabilir.
Wizard isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tüm Zamanlar GMT +4 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:18 AM.

Forum Bilgilendirme VayNET
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumculuğa Gönül Verenler...
Developer: Linux


Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Web sitemiz hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda Yöneticilere adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

VayNET
Eğlencesine ve geliştirme amaçlı bir forum